Йому 85: у Кременчуці «погасили» конверти з журналістом і письменником Олександром Саяном

30.08.2023, 14:04 Переглядів: 1 471

 

Ці конверти випустили місцеві філателісти, аби привітати з ювілеєм і вшанувати володаря почесного знаку Кременчуцької міської ради «За заслуги перед містом», лауреата Полтавської обласної журналістської премії ім. І.Ф. Яценка як одного з кращих редакторів Полтавщини, дипломанта та володаря почесного знаку Секретаріату НСЖУ

Сьогодні, 30 серпня, о 10.00 у відділенні поштового зв’язку на вул. Сердюка, 20 Кременчуцьке товариство філателістів презентувало та провело урочисте «погашення» конвертів, присвячених 85-річчу одного з місцевих корифеїв журналістики Олександра Саяна. Подія зібрала близьких і друзів ювіляра, місцевих філателістів і ЗМІ.

 

 

Олександр Саян зазначив «Кременчуцькому Телеграфові», що журналістською діяльністю займається вже 65 років, з тих часів, коли він — молодий шахтний маркшейдер — став відповідальним секретарем виробничої газети на Луганщині. За ці роки йому сподобалися та запам’яталися на все життя декілька особливих знайомств з видатними особистостями у сфері культури та журналістики.

— Студенти літінституту мне познайомили з письменником, журналістом, лауреатом премій в області журналістики, мандрівником й одним з ведучих телепрограми «У світі тварин» Васілієм Пєсковим, з яким ми довго товаришували, і від якого в подарунок я отримав кілька його книжок.

Другим було випадкове знайомство з поетом, прозаїком, драматургом, перекладачем, журналістом, громадським діячем і лауреатом премій Константіном Сімоновим.

А третім було знайомство з оперним співаком, режисером, педагогом, Народний артист та Героєм України, кавалером ордена князя Ярослава Мудрого III, IV, V ступеня, лауреатом Національної премії ім. Тараса Шевченка Дмитром Гнатюком. Я навіть співав йому його пісень, — розповів Олександр Саян.

Ювіляр також побажав сучасним кременчуцьким колегам творчої наснаги та не забувати, ким вони є — журналістами!

 

Серед учасників урочистого гасіння був і давній друг ювіляра Володимир Шевченко, з яким вони випустили кілька томів «Українського щоденника», в якому вони висвітлюють події війни за Незалежність.

 

Як розповів голова місцевого товариства філателістів Володимир Скляр, цей конверт випустили у межах серії «Видатні особистості Кременчука», що вшановує кременчужан, які внесли вагомий внесок у розвиток тих, чи тих галузей життєдіяльності міста, та залишили свій слід у долях містян.

 

Традиційно на конверти наклеїли марки з гербом Кременчука та погасили їх спеціальним штемпелем постійної дії «Кременчук місто легенд. Пливе щука з Кременчука».

 

Читайте також:

Автор: Володимир Дмитренко Фото: Володимир Дмитренко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх