Литовці та українці «погасили» поштові конверти, присвячені Дню литовської культури в Кременчуці (фото)

10.08.2023, 15:00 Переглядів: 1 063

 

Конверти випустило Кременчуцьке товариство філателістів

Сьогодні, 10 серпня, у відділенні «Укрпошти» на вул. Ігоря Сердюка «погасили» поштові конверти, присвячені Дню литовської культури в Кременчуці.

 

В урочистому заході взяли участь голова Кременчуцького товариства філателістів Володимир Скляр, заступники директора «Інституту розвитку Кременчука» Тетяна Прошакіна та Андрій Мельник, а також литовці — друзі України:

  • Лінас Малишко — підприємець у сфері виробництва й обробки металу, волонтер і добрий друг міського товариства інвалідів;
  • Егідіюс Лукшис — співак, який нараз проживає у Данії та збирає гроші на допомогу українцям, сьогодні він виступить на набережній у Придніпровському парку;
  • Реда Бразіте — фотографиня, виставка якої відкривається сьогодні у міській художній галереї на вул. Михайла Коцюбинського, 4.



 
Примітно, що всі троє литовців родом із невеликого міста Маріямполе, та є давніми добрими друзями. На весіллі Лінаса Малишка співав Егідіюс Лукшис, а фотографувала Реда Бразіте. Всі вони вірять у перемогу Україні в цій кривавій війні.

Андрій Мельник розповів, що у межах Дня литовської культури в Кременчуці відбудеться офіційна зустріч міської влади та високих гостей з Посольства Литовської республіки в Україні, а місто отримає гуманітарну допомогу від цієї країни.

— Окрім цього відкриються філателістична виставка «Марки Литви» та фотовиставка Реди Бразіте «Відображення» у міській художній галереї, а завтра дітям з міського товариства інвалідів передадуть музичні інструменти, смаколики тощо, — зазначив Андрій Мельник, який є також головою міського товариства інвалідів Андрій Мельник

Своєю чергою Володимир Скляр зауважив, що оминути такий захід товариство філателістів не змогло, тож було випущено три варіанти немаркованих поштових конвертів.

 

На згадку про цю приємну подію усі сфотографувалися з прапором Пагоня (історичним прапором Литви).

*історично герб і прапор Погоня схожі у литовського і білоруського народів, але білоруський прапор Погоня зараз під забороною в Республіці Білорусь

Читайте також:

Фото: Володимир Дмитренко, Володимир Скляр
Автор: Володимир Дмитренко Фото: Володимир Дмитренко, Володимир Скляр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх