На Кременчуччині 65 захисних споруд непридатні до прийому населення – начальник районної ДСНС

11.08.2023, 10:54 Переглядів: 1 022

 

Це близько 10% від загальної кількості укриттів у районі

На виконання рішення регіональної та районної комісії з питань ТЕБ та НС були створені комісії з представників районного управління ДСНС, Національної поліції та органів місцевого самоврядування для перевірки готовності та доступності для населення захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів.

За результатами проведених обстежень з облікованих 653 укриттів визнанні непридатними для укриття населення 65. Після цього в територіальних громадах активізувалася робота щодо обладнання та ремонту захисних споруд.

Про це на ранковому брифінгу в Кременчуцькій РВА розповів начальник Кременчуцького районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області полковник служби цивільного захисту Олексій Стеценко.

За його словами, це близько 10% від загальної кількості укриттів у районі. Цей показник краще, ніж в інших районах Полтавської області.

- Спостерігається позитивна динаміка, особливо в освітніх закладах – проводиться ремонт укриттів і захисних споруд, проводиться їх обладнання автоматичною пожежною сигналізацією. Сподіваюся, що до початку нового навчального року ситуація стане ще краще, - заявив Олексій Стеценко.

Він додав, що ДСНС не буде заперечувати проти відкриття тих навчальних закладів, де роботи по монтажу автоматичної пожежної сигналізації знаходяться на завершальній стаді за умови надання підрядниками гарантійного листа щодо термінів завершення робіт у найближчі дні.

 

Його доповнив начальник Кременчуцької РВА Олег Лєднік, який нагадав про встановлені контрольні терміни перевірки готовності навчальних закладів району до нового навчального року.

- 15 серпня ми оприлюднимо інформацію щодо готовності навчальних закладів територіальних громад району до прийому учнів, їх обладнання укриттями та пожежною сигналізацією, - запевнив очільник району.

Олег Лєднік додав, що перевірка стану захисних споруд на початку літа викрила реальний стан справ та стала стимулом, який примусив керівників територіальних громад покращити свою роботу щодо ремонтів та обладнання укриттів у навчальних закладах.

- Ми заставили їх працювати – були виділені кошти й у більшості громад навчальні заклади готові до прийому учнів з 1 вересня, - зазначив Олег Лєднік.

Читайте також:

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх