Понад $58 млн у Полтавщину інвестувала компанія Ferrexpo у першому півріччі

4.08.2023, 13:32 Переглядів: 884 Новини компаній

 

Компанія є одним із найбільших інвесторів в українську економіку

У першому півріччі 2023 року капітальні інвестиції компанії Ferrexpo, яка володіє Полтавським ГЗК, Єристівським ГЗК та Біланівським ГЗК на Полтавщині, становили $58 млн, що відповідає другому півріччю 2022 року ($59 млн). Про це зазначає звіт компанії на Лондонській фондовій біржі.

Згідно з проміжними фінансовими підсумками, за 6 місяців 2023 року на підтримання та модернізацію капітальних інвестицій було спрямовано $27 млн. $31 млн було витрачено на проєкти розширення, оскільки компанія Ferrexpo продовжувала інвестувати в майбутнє зростання. Однак, враховуючи поточні операційні та логістичні обмеження, Ferrexpo більше зосереджується на підтримці капітальних інвестицій.

Ferrexpo планує інвестувати в активи на Полтавщині ще понад $3,3 млрд

Основні проєкти, реалізовані в першому півріччі 2023 року в рамках капітальних інвестицій, включали розкривні роботи для забезпечення майбутнього зростання видобутку ($17 млн), зобов’язання щодо розширення, включаючи комплекс пресфільтрації ($7 млн) і роботи на Біланівському ГЗК ($2 млн).  

— Я пишаюся нашими досягненнями під час війни, які є свідченням стійкості нашої робочої сили та конкурентоспроможності операцій. Коли війна закінчиться, Ferrexpo буде готова інвестувати, і ми сподіваємось зіграти значну роль у відбудові України та продовжувати свою роль постачальника високоякісної залізної руди для задоволення постійно зростаючої потреби у виробництві екологічно чистої сталі, зокрема в Європі, — зазначив Лучіо Дженовезе, голова ради директорів Ferrexpo. 

Ferrexpo є одним із найбільших інвесторів в українську економіку. З моменту розміщення акцій на Лондонській фондовій біржі у 2007 році компанія інвестувала понад 3,3 млрд доларів в українські активи. Минулоріч 2022 році капітальні інвестиції компанії в українські активи склали понад 6 мільярдів гривень. Як довгостроковий інвестор, Ferrexpo взяла на себе зобов’язання підтримувати економічне зростання в Україні, тому середня частка інвестицій компанії в розвиток у 2007-2022 роках становила 63%.  

Нагадаємо, Ferrexpo виробила 1066 тис. тонн окаток у 2 кварталі 2023 року, що на 18% більше порівняно з попереднім кварталом, коли було вироблено 901 тис. тонн.

Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх