Ferrexpo знизила виробництво котунів на 60% за пів року

2.08.2023, 16:34 Переглядів: 743 Новини компаній

 

Піврічний прибуток впав на 87%

Ferrexpo в першому півріччі 2023 року зменшила виробництво залізорудних котунів на 59% — до 1 967 тис. тонн проти першого півріччя минулого року. Водночас це на 57% більше, аніж у липні — грудні торік, коли компанія через відключення електроенергії виробила лише 1 256 тис. тонн. Про це пише The Page з посиланням на звіт за 6 місяців, який компанія опублікувала 2 серпня.

— На жаль, війна в поєднанні з тривалим блокуванням українських портів означає, що обсяги виробництва залишаються нижчими за довоєнний рівень. Хоча в Україні помітно відновлення оптимізму, ситуація й далі залишається складною, — констатує Лусіо Дженовезе, CEO Ferrexpo.

Компанія зараз використовує два із чотирьох ліній пелетизаторів Полтавського ГЗК. Цього вистачає для постачання котунів європейським клієнтам.

За шість місяців 2023 року Ferrexpo знизила доходи від продажів майже втричі — до $334 млн із $936 млн за перше півріччя торік. Зменшення виробництва посилилося падінням цін на залізну руду на 16% — до $118 за тонну продукції з вмістом заліза 62%.

У підсумку піврічний прибуток (EBITDA) впав на 87% — до $64 млн. Компанія пояснює такі показники зростанням витрат, які зумовлені переважно меншими обсягами виробництва, зростанням глобальної інфляції та цінами на енергоносії.

— Оскільки працюють лише дві лінії грануляторів із чотирьох, бізнес і надалі нестиме великі постійні витрати, зокрема, витрати на повну робочу силу та важливе й постійне фінансування для наших громад і гуманітарну підтримку, — коментує Микола Кладієв, фінансовий директор Ferrexpo.


Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх