Капремонт та нове обладнання: відкрили травматологічне відділення лікарні «Кременчуцька»

2.08.2023, 16:58 Переглядів: 3 142 Коментарів: 4

 

На ремонт з державного бюджету виділили близько 8 млн грн

1 серпня у лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» відкрилося оновлене травматологічне відділення, де лікують пошкодження опорно-рухового апарату. Завідувач відділення Тарас Роговий провів для преси оглядини та розповів, що покращилося у ньому.

Тарас Роговий
Тарас Роговий

У відділенні зробили капітальний ремонт як палат, так і кабінетів (перев’язувальної, операційної, маніпуляційної, кімнати для гіпсування, приміщення для роботи та відпочинку персоналу). Також з’явилося нове обладнання, якого раніше не було. Наприклад, артроскопічна стійка, яка дає змогу робити операції на колінному суглобі без розрізів, і С-дуга — це рентген-установка, яка дозволяє на операційному столі робити знімки й переглядати їх, що зменшує час перебування хворого під наркозом.

Відділення має 15 палат, розраховане на 50 ліжок, за рік через нього проходить до 2000 пацієнтів. У ньому цілодобово чергує лікар та дві медсестри.

У відремонтованих палатах є санвузол, кондиціонер, гаряча вода, телевізор. Післяопераційна палата розрахована на чотирьох людей, інші — на трьох, є й одномісна.

— У відділенні палати кардинально змінилися, усе нове, — коментує завідувач відділення Тарас Роговий. — Кількість пацієнтів зменшилася до трьох для комфорту, у кожній палаті є санвузол та функціональні ліжка з протипролежневими матрацами. Є кнопки виклику медичного персоналу.

Тарас Роговий зазначив, що зараз змінилася тактика лікування: якщо раніше хворим перед операціями виконували скелетне витягнення протягом 1-2 тижнів, то тепер від цього практично відмовилися і роблять лише за необхідністю, значно рідше.

— Зараз ми намагаємося усіх хворих, які потребують оперативного втручання, за день обстежити, на другий-третій день оперувати для того, щоб раніше їх підняти й виписати додому. Зараз такі конструкції, що ми сьогодні оперуємо (пацієнта з переломом — ред.), завтра піднімаємо, 3 дні — і він вдома. Ставимо протез — на другий день піднімаємо. Вилежати на витягненні пару тижнів — це з глузду з'їхати можна, туалет під себе, антисанітарія така! Люди й «вмирали» на тому витягненні, — каже Тарас Роговий.

Він зауважив, що у лікарні «Кременчуцька» є цифровий рентген та спіральний комп’ютерний томограф, який робить 3D-знімки кісток. За направленням лікаря обстеження на цих апаратах безкоштовне.

В ординаторській у кожного лікаря є власний комп’ютер та доступ до інтернету. Штат відділення повністю укомплектований

— Раніше у нас не було кімнат відпочинку для персоналу, не було душових кабін, де лікар міг після операції прийняти душ, то зараз все є. Не було у кожного лікаря комп’ютера, зараз кожен забезпечений комп’ютером. Історії хвороб ведуться в електронному вигляді. Якщо раніше це робили по черзі, не завжди встигали, то зараз лікар все може робити своєчасно, — коментує завідувач.

Ремонт у травматологічному відділенні почався у грудні 2021 році, але під час повномасштабної війни він уповільнився і завершився майже два роки потому. До цього капітальних ремонтів тут не було принаймні з 1997 року. На ремонт з державного бюджету виділили близько 8 млн грн, решту витрат взяв на себе місцевий бюджет, зокрема на оснащення необхідними меблями, медичним обладнанням та інвентарем.

Автор проєкту загинув на війні
Автор проєкту загинув на війні

Поки тривав капітальний ремонт, відділення не могло приймати багато хворих, тому їх направляли в інші лікарні. Але зараз медперсонал перевозить обладнання, переводить перших пацієнтів, а у понеділок усіх людей переведуть остаточно.

Оглядини нового відділення дивіться у відео ТЪ.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

918
2 серпня 2023 19:20

Мабуть, як завжди, травматологію на верхні поверхи розмістили? Ну, щоб людям з поломаними ногами краще було до лікаря на прийом добиратись... smirk


3 2
739
1
3 серпня 2023 17:07

усе гарно зробили і розповіли, от тільки основного питання так і не озвучили, що операції на суглобах коштують захмарних грошей, і що більшість  хворих отримує копійки на підприємствах міста, а значить що "гуляй вася"


1 1
4 371
1
4 серпня 2023 06:17

Цитата: Туся
операції на суглобах коштують захмарних грошей,
може сам суглоб коштує грошей? Шо ви все перекручуєте? Це як хрушталик теж коштує грошей, сама операція то копійки.


1 1
1 088
5 серпня 2023 09:38

Рабочим которые воплняли ремонт - Ресспект! 
Молодцы.

 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх