Компанію, яка володіє «Амстором», оштрафували за схему повернення торговельного центру

31.07.2023, 18:33 Переглядів: 5 999

 

ТОВ «Іст Солюшн Груп» отримало штраф через відсутність деяких дозволів від АКМУ

Антимонопольний комітет оштрафував компанію екснардепа Новинського «Іст Солюшн Груп» (East Solution Group) на понад 2 млн грн за здійснення семи концентрацій без отримання дозволу. 

Про це повідомила пресслужба комітету 31 липня.

Мова йде про оренду активів у вигляді єдиних майнових торгових комплексів Амстор у Кременчуці, Маріуполі, Мелітополі, Запоріжжі, Краматорську, що належать ТОВ «Мадера Девелопмент».

Нагадаємо, у 2020 році «Мадера Девелопмент» викупила ряд торгових центрів, земельних ділянок та торгівельне обладнання мережі «Амстор» в Кременчуці, Запоріжжі, Маріуполі, Мелітополі, Краматорську, Бердянську, Одесі за 456 млн грн.

«Мадера Девелопмент» належала засновнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі.

В «Укрексімбанку» тоді уточнювали, що майно продали в рамках врегулювання простроченої кредитної заборгованості ТОВ «Амстор» на суму близько 2 млрд грн в процесі банкрутства боржника.

Верховный суд окончательно признал «Амстор» банкротом

ЗМІ писали, що Ігор Мазепа може купувати активи мережі «Амстор» в інтересах колишнього народного депутата Вадима Новинського.

Напередодні рішення АМКУ Concorde Capital повідомила про передачу торгових центрів мережі «Амстор» в управління групи «Іст Солюшн Груп», що входить до групи Smart Holding, який заснував Вадим Новинський.

АМКУ зазначив, що вартісні показники учасників концентрацій порогові значення згідно з законодавством і тому потребували попереднього дозволу комітету. За такими дозволами ТОВ «Іст Солюшн Груп» не зверталось, тому компанію оштрафували на 2 млн 273 тис. 145 грн (325 000 грн за кожен із семи об’єктів).

Оренда торговельних центрів не призвела до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, заявили в АМКУ.

Комітет зауважує, що торговельні центри, розташовані в містах Маріуполь, Мелітополь, Краматорськ та Кременчук з березня до червня 2022 року внаслідок російського вторгнення були зруйновані або зазнали значних втрат та збитків. 

Відтак Іст Солюшн Груп припинив їх використання у своїй господарській діяльності.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх