Новинський знову повернув собі «Амстор»

12.04.2021, 10:01 Переглядів: 4 396 Коментарів: 2

 

Допоміг друг-інвестор

8 квітня АМКУ надав дозвіл кіпрській Smart Investments (CY) Ltd на придбання понад 50% в статутному капіталі ТОВ «Мадера Девелопмент», повідомляє прес-служба регулятора.


«Мадера Девелопмент» до останнього часу належала засновнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі.


У грудні 2020 року вона викупила ряд торгових центрів, земельних ділянок та торгівельне обладнання мережі «Амстор» в Кременчуці, Запоріжжі, Маріуполі, Мелітополі, Краматорську, Бердянську, Одесі за 456 млн грн.


В «Укрексімбанку» тоді уточнювали, що майно продали в рамках врегулювання простроченої кредитної заборгованості ТОВ «Амстор» на суму близько 2 млрд грн в процесі банкрутства боржника.


ЗМІ писали, що Ігор Мазепа може купувати активи мережі «Амстор» в інтересах Вадима Новинського (раніше ТОВ «Мадера Девелопмент» вже придбало торговий центр «Амстора» в Маріуполі, а також трансформаторну підстанцію в Запоріжжі і три земельні ділянки в Полтаві, Одесі та Маріуполі).


Напередодні рішення АМКУ Concorde Capital повідомила про передачу торгових центрів мережі «Амстор» в управління групи «Смарт-холдинг» Вадима Новинського компанії East Solution Group (ESG).


Нагадаємо, в жовтні 2019 року Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом «Торговий дім «Амстор» Вадима Новинського і відкрив ліквідаційну процедуру.

Теги: Амстор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
12 квітня 2021 10:19

я правильно понял, что Новинский довел Амстор до банкротства на 2 млрд грн, после его продали за долги за 456 млн и Новинский его через посредника выкупил обратно. 
знаете, это как покупать квартиру у застройщика, у которого уставной капитал 25к тыс грн. если он пропадет, то у фирмы забрать нечего, но владелец в шоколаде. 


31 1
220
1
12 квітня 2021 10:56

Гениальный бизнес план, 400% прибыли за пару лет.. и даже каток строить не пришлось.. :)


33 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх