Чудова природа та маленька пригода: як ми шукали «Скарби піратів»

12.07.2023, 08:30 Переглядів: 2 465

 

Якщо ви застрягли влітку в місті й мрієте про цікаві вихідні, а поїхати далеко немає ні часу, ні грошей, радимо скористатися нашою підказкою. Вона стане в пригоді для любителів активного відпочинку та тих, хто цінує красу природи й любить заглядати в найпотаємніші її місця.

Зібравшись дружною компанією однодумців, ми вирішили поїхати у Потоки поплавати на сапдошках та каяках. Поїздка обіцяла бути цікавою, бо нам запропонували не просто прогулянку на воді, але й цілу пригоду з пошуками справжніх скарбів

Від Кременчука до Потоків 15 кілометрів по Полтавській трасі. Дорога гарна, тому доїхати машиною можна за 20 хвилин. Також можна сісти на тролейбус № 7 «Кременчук-Потоки». Він курсує з 5.00 до 19.00.

Доїхавши до Потоків, ми звернули  праворуч по основній трасі та попрямували до річки Псел. Лише півтора кілометра по приватному сектору — і ми на місці біля турбази «Альбатрос». Саме тут на пляжі встановлений так званий «Купол незламності», біля якого і базуються поціновувачі активного відпочинку.

 

Купол незламності в Потоках пропонує:

  • Для дорослих та дітей проводяться заняття з інструктором з каякінгу та сапбордингу кожного дня з 10.00 до 19.00
  • Прокат каяків, сапдошок, велосипедів.
  • Групові дитячі заняття за замовленням:
    робота з інструктором — 30 хв
    сплав — 30 хв
  • Групові дитячі сплави за замовленням (від 9 років) — 2,5 — 3 год
  • Групові дитячі квести + сплав — 6 год
  • Групові сплави з інструктором за замовленням для компаній — 3-4 год
  • Групові сплави кожного дня з інструктором о 16.00 — 3 год.
  • Групові велосипедні подорожі кожного дня о 16.00 — 3 год
  • Проведення семінарів, майстер-класів, презентацій, квестів.
  • Оренда локації для проведення семінарів, квестів, майстер-класів
  • Творчі благодійні вечори, концерти, дитячі свята, корпоративи
  • Реабілітація та спортивно-відновлювальні заняття для військових, які зараз на лікарняному або у відпустці — безкоштовна

Прокат спорядження — 150 грн/год

Гуртові сплави — 300 грн/сплав

Телефон для довідки: 067-752-52-81

https://www.instagram.com/supkremenchuk/ 

Мальовничі місця

Псел вважається наймальовничішою річкою Полтавщини. Місце, де були ми, це підтверджує на всі 100 відсотків. Краса природи вражає.

Вузьке русло річки, разом зі старицями, заплавами, прикрашене квітучими ліліями. Повз берегів їх так багато, що можна заплутатися у стеблах.

Попри присутність людей, у воді стоять чаплі й час від часу боязко  озираються навкруги. Гучний вигук дитини лякає велику птаху, і вона здіймається в небо, широко розмахуючи крилами.

Дивовижна краса. Хоч і бачила багато разів чапель, але кожен раз вражає грація цього довгоногого птаха. Тут їх багато, бо навкруги тиша і спокій.

Пляж невеликий, лише метрів 15 завширшки. Піску багато — грузнуть ноги.  Частину місця займають відпочивальники, засмагаючи на сонці після водних розваг. Друга частина пляжу — під «куполом», з каяками та сапдошками.

 

Вперед по водній гладі!

Ціна прокату сапа чи каяка однакова — 150 грн за годину. Ми всі — новачки, ще жодного разу не плавали. Всі дівчата вибрали сапи, хлопці — каяки.

Кожному проводять докладний інструктаж. Хлопцям показують, як правильно сідати та вставати, щоб не впасти у воду, як веслувати.

Дівчата чекають своєї черги, потім уважно слухають кожне слово інструктора. Ніхто не хоче впасти у воду, бо в усіх із собою телефони для фотосесій, на обличчі — яскравий макіяж, на голові — зачіски.

— Дошка дуже легка, при поштовху пливе далеко, тому треба прив’язати її до ноги. Весло завжди тримайте в руках, воно може потонути. Ставати треба спочатку на коліна, а вже потім, коли відчуваєте баланс — на рівні ноги, — розповідає та показує інструктор, але нам здається, що все дуже складно, і що ми обов’язково пірнемо у воду.

Але все виявилося досить легко. З першого ж разу ми «полетіли» по річковій гладі. Спочатку обережно, а потім все швидше ми пливли по Пслу, озираючись навколо, захоплювались красою берегів і заплав.

Хлопці ще швидше освоїли свої плавзасоби й вже змагалися наввипередки.

На цей час ми всі, мабуть, повернулися у дитинство і повністю віддалися своїм нестримним емоціям.

Незабутня фотосесія

Не фотографувати й не фотографуватися тут неможливо. Локації просто ваблять! Ми з дівчатами готувалися: взяли з собою віночки, різнобарвні сукні, і не пошкодували. Фотографії вийшли неймовірно мальовничими.

Наші силуети відбивалися у воді немов у дзеркалі. В оточенні жовтих лілій з їхнім великим круглим зеленим листям ми здавалися лісовими мавками…

У хлопців теж вийшли гарні фото — вони двома руками тримали над головою весла, як справжні переможці. Відірвалися на славу!

 

Пошук скарбів

Година пролетіла занадто швидко. Коли інструктор почув, що ми ще хочемо розваг, запропонував нам пливти за «Скарбами піратів».

Уся програма розрахована на цілий день, але ми «пішли» по скороченому варіанту. Ми всі розмістилися у каяках: одно- та двомісних.

Плисти до острова піратів треба дві години. Під час подорожі нам відкривалися мальовничі острівці з диких лілій, затоки, сховані розливи, старі корчі, які стирчали з води та нагадували дивовижних казкових чаклунів…

На острові піратів був дуже цікавий квест із пошуку скарбів, але про це не розповідатиму, бо зникне загадка.

Назад пливли цілком задоволені. Одне лише «але»… задню м’яку частину тіла не відчували. Від довгого сидіння на твердій дошці сідниці просто заніміли.

То був єдиний мінус, який ми всі дружно підняли на сміх.

Настрій неможливо було зіпсувати нічим.

Доки їхали в машині додому, більша частина компанії заснула — свіже повітря, вода і неймовірне задоволення зробили свою справу.

Всім рекомендую!

ГО «Кременчуцький міський клуб туристів». Потоки. Турбаза «Альбатрос». Купол Незламності.

 

Крім того, ви можете активно відпочити та весело і драйвово провести час на природі з Турклубом «Драйв».

— Ми організовуємо сплави на байдарках понад 6 років, тож ви можете довірити нам своє дозвілля. Ми знаємо як розробити цікавий маршрут та створити захоплюючу подорож!

Пропонуємо унікальні програми сплавів і запрошуємо новачків, дорослих з дітьми та досвідчених туристів у світ яскравих вражень! Святкувати компанією день народження або весело провести корпоратив — це також до нас! — розповіли у турклубі.

Телефон (09-62) 18-87-32

  +380675405441

@touristclubdrive

 

Підготуватися до відпочинку на природі допоможе магазин MEN`S DREAM Кременчук MEN`S DREAM (вул. Першотравнева 1) пропонує:

  1. Оренда риболовного знаряддя, вудилища, стільці, підсаки;
    прокат вудилища. Телескопічні вудки оснащені котушкою, поплавком, грузилом та гачком. Налаштовані та готові до використання. 80 грн на день;
    прокат відерних вудилищ. Штекерні 3-колінні вудилища. Котушка зі шнуром та годівниця в комплекті. 100 грн
    на день;
    якісні стільці 50 грн на день;
    підсаки 50 грн на день.
  2. Товари, які знадобляться у поході, налобні та ручні ліхтарі на акумуляторах, зручне взуття та одяг, москітні шляпи, протимоскітні спреї.
  3. Товари для ночівлі на природі, намети, матраци, карімати, бюджетні та якісні крісла й стільці, меблі для кемпінгу, дрова, мангали, посуд.
  4. Різноманітне риболовне знаряддя, вудилища, фідерні вудилища, спінінги, котушки, волосінь, шнур, крючки, поплавки, годівниці, грузи, підсаки, чохли та сумки для зручного транспортування.
  5. Для лову риби, високоякісні та працюючі прикорми, опариш, черв’як, мотиль.
  6. Збірка під замовлення вудилищ та спінінгів.
  7. Човни, мотори та підставки для зберігання, під замовлення.
  8. Семінари по риболовлі для дітей. розповідаємо з чого починати, міри безпеки.
  9. Підбір обладнання під певний тип риболовлі.

Для військових та їх родинам знижки на товари.

Для постійних клієнтів накопичувальна знижка.

В магазині доступна оплата частинами.

Телефон для довідки: 050-304-47-47, 098-304-47-47

https://www.instagram.com/mensdream.kremen/

https://www.tiktok.com/@mensdreamkrem/

https://mensdream.com.ua

 

Захоплюючі тури

А якщо ви хочете провести вихідний з сім'єю і друзями весело, саме для вас компанія ВusВusТour пропонує захоплюючі тури з дослідження історії України. Вільногірські Мальдіви, Буддійські Черкаси, Тясминський каньйон, Шацькі озера на Волині та озеро Світязь, вражаючі гори та цілющі Солоні Озера на Закарпатті, Блакитне озеро у Кіровоградській області, контактний зоопарк у Ковалівці та Равликова ферма.  

Запрошуємо вас у подорож по середньовічним містам Європи: неприступні замки, оповиті легендами, будинки з потертою черепицею на дахах, вузькі вулички зі старовинними ліхтарями. Прозорі нерухомі озера, оповиті прохолодним серпанком, і густі діброви, що ніби нашіптують тобі якусь важливу таємницю. 

Все це та багато інших пропозицій  ви можете отримати, зателефонувавши за номерами: 0957789407, 0677586169, 0635195063.

Компанія ВusВusТour пропонує надійні та комфортні перевезення по Україні та Європі, великий вибір міст, туристичні тури для кожного бюджету. Для дітей і пенсіонерів діють знижки.

Вам гарантують:

  • Якісні послуги;
  • Кращі ціни;
  • Надання інформації про перевізників та рейсів;
  • Зручні автобуси Євро класу та надійні водії.

Бронювання, оплата при посадці. 

https://www.instagram.com/busbustour/ 

Автор: Мирослава УКРАЇНСЬКА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх