Половина усіх звернень до ГУ ПФУ в Полтавській області надходить від військових пенсіонерів – вони судяться

3.07.2023, 21:01 Переглядів: 2 905 Коментарів: 1

 

За перше півріччя 2023 року військові пенсіонери подали понад 7 тисяч судових позовів щодо збільшення розмірів своїх пенсій

На апаратній нараді Полтавської обласної військової адміністрації, яка відбулася 3 липня, розглядалося питання «Про роботу Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області із забезпечення соціальних виплат протягом першого півріччя 2023 року».

Начальник Головного управління ПФУ в Полтавській області Володимир Тараторін у своїй доповіді зазначив, що сервісні центри в територіальних громадах за перше півріччя 2023 року розглянули понад 256 тисяч звернень щодо надання різних послуг. Частина з них була подана дистанційно через онлайн-сервіси.

Майже половина від усіх звернень були подані військовими пенсіонерами, які через суд намагаються збільшити розміри своїх пенсій.

— Вони й так отримують пенсії вдвічі більші за середні, і масово судяться, щоб їх ще збільшити, — зазначив Володимир Тараторін.

За його словами військові пенсіонери подали вже понад 7 тисяч позовів до суду щодо збільшення розмірів своїх пенсій. Близько 4 тисяч позовів вже розглянуті й судовими рішеннями передбачені збільшені пенсійні виплати. На це Головного управління ПФУ в Полтавській області додатково потрібно 1 млрд 766 млн грн.

Нагадаємо, що потреба ГУ ПФУ в Полтавській області на виплати пенсій, субсидій та пільг цього року збільшилася до 14 млрд грн, і ці кошти держава надає без жодних затримок.


Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

919
4 липня 2023 08:34

Шо значить вони отримують пенсії вдвічі більші від середньої?! А які пенсії отримують прокурори та судді?! В рази більші ніж середня серед військових пенсіонерів! Чого ви про це не говорите?! Скільки років ПФУ з кабміном порушують Закони України про перерахунок пенсій військовослужбовців?! Десятиліття! Є Закони, їх треба виконувати при перерахунку пенсій. А вони попридумували різні премії та особливі умови для військових, які не впливають на перерахунки пенсій бувшим військовим, а попридумували для того, що служити за копійки бажаючих стало набагато менше. А чого не говорите, що ті військові, які вийшли на пенсії недавно, скажімо до повномасштабної війни, і ті військові які пішли на пенсію років 10 тому то пенсії різняться в рази! Чого ви про це не говорите? Тому й судяться люди, що хитропопі в кабмінах та ПФУ сидять економлять гроші для того, щоб платити чиновникам мільйонні зарплати та пенсії прокурорам та суддям. А на місцях чиновники деребанять бюджет навіть під час війни. Не стидно панове?!

 


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх