Активістка з Кременчука Трофименко вимагає демонтувати мозаїку «Друк нашої партії»

30.06.2023, 09:00 Переглядів: 2 525 Коментарів: 2

 

Відповідні документи вона надіслала до нашої редакції 

До редакції Кременчуцького Телеграфа звернулася активістка Валентина Трофименко, яка вимагає демонтувати мозаїку «Друк нашої партії». Мозаїчне панно знаходиться біля Кременчуцького краєзнавчого музею. 

Кременчужанка Валентина Трофименко надсилала запити до Українського інституту національної пам'яті, який надав відповідь.

- Мозаїка «Друк нашої партії»підпадає під обмеження, встановлені Законом України «Про засудження комуністичної та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та підлягає демонтажу, - йдеться у відповіді УІНП.

Відповідь від УІНП також отримало ГО Кременчуцький патріотичний клуб «Доброволець» та «Кременчуцький Телеграф». 

Нагадаємо, що минулого року «Кременчуцький Телеграф» поспілкувався з регіональним представником Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олегом Пустовгаром. Тоді він радив кременчужанам прибрати мозаїчне панно з публічного простору. 

Зауважимо, що на комісії з перейменування та увіковічення пам'яті оголосила, що протягом літа планує замалювати деякі елементи мозаїки, що дозволить зберегти панно та не порушувати Закон України. 


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

739
1
30 червня 2023 17:39

дорожчає електроенергія, водопостачання.здорожчають паливомастильні матеріали. Це все потягне підвищення цін на продукти. проїзд. Як виживати людям, якщо зарплатня становить 5-7 тис гривень? Ось про що треба турбуватися! Картина їм заважає жити!!!!!


7 2
4 372
1
3 липня 2023 15:05

Цитата: Туся
Ось про що треба турбуватися
так турбуйтеся, подавайте позови, чи як завжди хтось за вас це повинен зробити? Як ці совкодрочери дістали. Понавибирають віслюків, а потім хтось винен! Напомніть тітонько, за кого голосували?



Ви вже чули, що паливо для воєнних розкрадали через бодягу - тупо розбавляли, щоб збільшити обсяг після крадіжки. А тепер ми ще й дізнались, що Міноборони розбавляло і ціну. Причому у абсолютно диких розмірах. Зимовий дизель виходив Міноборони по 80(!) гривень за літр. І це була оптова ціна", - йдеться в повідомленні.

"Від джерела в ДАСУ вдалось дізнатись, що СБУ вже в курсі цієї теми. Але дивним чином навіть татарівські слідаки не можуть знайти контрагентів Міноборони. Чи саме тому і не можуть, бо у мільярдних контрактах була дика маржа, яку до вторгнення зашивали у кошториси "великого будівництва"?"


Це вже свінарчуки чи ще ні?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх