Призначення очільником «Укртатнафти» Корецького може бути незаконним

13.06.2023, 14:04 Переглядів: 1 961

Сергій Корецький не отримував дозвіл на концентрацію суміщення посад директора двох підприємств — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», — АМКУ

В Антимонопольного комітету України (АМКУ) виникли питання щодо законності зайняття Сергієм Корецьким керівних посад одразу у двох підприємствах — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта». Про це повідомляє Telegraf із посиланням на відповідь АМКУ народному депутату України Олексію Кучеренку. Кучеренко запитував АМКУ, чи не є одночасне зайняття посади керівника одразу в обох підприємствах з боку Сергія Корецького —  порушенням закону.

Як відповіли в АМКУ, згідно з п. 6 ч. 2 ст. 22 Закону України Про захист економічної конкуренції, коли керівником або заступником двох підприємств чи їхньої наглядової ради є одна й та сама людина, це можна вважати концентрацією. При цьому останнє вимагає від людини, або підприємства, що власне займається подібною концентрацією дозволу від антимонопольного органу, тобто АМКУ.

Водночас зазначили, що до Комітету не надходило жодної заяви про надання дозволу на концентрацію над ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» шляхом призначення їхнім директором Сергія Корецького.

Тож призначення головою обох підприємств Сергія Корецького може виявитися незаконним, і він може втратити щонайменше одну із цих посад.

В АМКУ підкреслили, що у разі, якщо наявність такого дозволу необхідна, Комітетом будуть вжиті відповідні заходи, передбачені законодавством про захист економічної конкуренції.

 

Нагадаємо, 9 листопада 2022 року ПАТ «Укртатнафту», а також «Укрнафту», переданих в управління Міністерства оборони до завершення воєнного стану, очолив Сергій Корецький

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх