«Все пішло шкереберть»: Голова Офісу президента розповів деталі, як повертали з полону Сергія Волинського

12.06.2023, 10:01 Переглядів: 1 094 Коментарів: 1

 

Деталі Єрмак розповів в інтерв'ю Дмитру Комарову для проєкту Рік

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів, як відбувався процес обміну українців з російського полону, серед яких керівний склад захисників Азовсталі. Про це Єрмак розповів в інтерв’ю Дмитру Комарову для проєкту Рік.

Андрій Єрмак зауважив, що обмін був знаковий та важкий, адже необхідно було скоординувати турецьких партнерів.

— Необхідно було домовитися про ту формулу, що вони нам гарантують їх безпеку, гарантують, що ніяких провокацій не буде відбуватися. І це робили на пряму з керівниками їх розвідки.

Пригадує, що день розпочався о 6 ранку, але все пішло «шкереберть». Перша частина обміну, яка мала відбутися на території України, планували її зробити близько обіду, але відбулася близько 7 години вечора. Представники України понад 5 годин просиділи без зв’язку та будь-якої інформації. А в цей час Медведчук перебував у Польщі.

Російський літак, який сів в аеропорту Анкари довгий час до себе нікого не підпускав.

— Розуміючи з ким мали справу, то попрохав Кирила під’їхати. Вивели наших хлопців із закритими обличчями. Їх обличчя відкрили, всіх сфотографували… І не дарма. Як потім з’ясувалося, то наших звозили з різних місць й один з хлопців застряг на якомусь пункті… Ви особисто були на одному з обмінів і бачили, в якому стані повертаються наші герої. Кілька разів були люди, які втратили до 60 кг, мінімально 30 кг. Вони [росіяни] навіть повертали ввечері, думаючи, що ми, може, не побачили, в якому [звільнені з полону] стані, — сказав він.

Він також розповів про зустріч із президенткою Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір’яною Сполярич-Еггер у Києві. Він нагадав, що МКЧХ має відвідувати полонених і повідомляти про порушення прав людини.

— Жодним чином жодного разу вони [представники МКЧХ] не потрапили до жодного нашого полоненого. Вони нам розповідають, що не можуть потрапити, бо росіяни не дають дозволу. Навіть не добираючи слів, я запитав — а якби це було під час Другої світової війни, і ви в Гітлера запитуєте, що ви не можете потрапити в Освенцим, що б ви мені відповіли? Вони опускають очі, мовчать, починають розповідати про мандати тощо, — заявив Єрмак.

За словами Єрмака, він без попередження президентки МКЧХ запросив на зустріч із нею військову медикиню Мар’яну Мамонову, яка перебувала в полоні вагітною, сестру в. о. командира 36 бригади морської піхоти Сергія Волинського Тетяну Харько і дружину командира окремого загону спеціального призначення Азов Дениса Прокопенка Катерину.

— Вони годину, не добираючи слів, розповідали про всі жахи, які відбувалися… Президент МКЧХ сиділа просто «чорного» кольору. Їй було нічого відповісти. Але мені здається, додавати нічого було не потрібно, — сказав він.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 180
12 червня 2023 10:18

Все пішло шкереберть ще тоді, коли агент ФСБ щур Єрмак очолив Офіс президента. Хто йому делегував такі повноваження, що він поводится наче він прем'ер- міністр ? Його посада - це максимум забеспечувати "офіс" канцелярними приладами, бумагою та розписувати часи прийому. Завдяки агенту ФСБ Єрмаку на півдні України у Маріуполі та Херсоні сталося те що сталося. А тепер він отакий визволитель з полону...сраний...



Маю надію шо прийде час і воно відповідатиме. За все. У буцегарні....


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх