Президент Зеленський вручив «Золоту зірку» матері загиблого Героя України з Кременчука Максима Кагала

7.06.2023, 12:31 Переглядів: 2 330 Коментарів: 1

 Тіло Героя України тривалий час знаходилося на «Азовсталі»

Президент Володимир Зеленський передав ордени «Золота Зірка» членам родин військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро, удостоєних звання Героя України посмертно. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента України.

Президент України Володимир Зеленський посмертно надав йому звання «Героя України» захисникові з Кременчука – старшому лейтенанту Максиму Кагалу «Пістон», який загинув 25 березня 2022 року під час оборони Маріуполя у складі «Азову». 

 

Вчора, 6 червня, голова держави передав матері героя Тетяні Кагал орден «Золота Зірка».

Максим Кагал чемпіон світу з кікбоксингу, у 2015 році став на захист України. Був командиром взводу вогневої підтримки окремого загону спеціального призначення «Азов». Тіло Героя України тривалий час знаходилося на «Азовсталі». Повернули його лише в результаті обміну.

5 січня з Героєм прощалися у Києві на Байковому кладовищі, а 16 січня в останню путь його провели у рідному Кременчуці та поховали на Алеї Слави на Свіштовському кладовищі. У Кременчуці частину вулиці Першотравневої перейменували на його честь Максима Кагала. 

Коли ворог веде таку агресію, коли застосовує таку геноцидну тактику, лише спільною силою всього нашого народу можна зупинити ворога. І ми обов’язково зупинимо Росію. Ми виженемо її з нашої землі та вшануємо волею України памʼять кожного й кожної, хто віддав своє життя за Україну, памʼять усіх наших героїв різних часів, які однаково мріяли, щоб українці жили вільно, наголосив Володимир Зеленський на церемонії нагородження.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 377
1
7 червня 2023 22:46

Де Азов, зелене шобло? 


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх