Абрикоси знижують ризик інсульту

29.05.2023, 22:00 Переглядів: 1 363

 

Інсульт - це стан, коли кров не доходить до мозку. Це може залишити людину з проблемами на все життя. Лікувати інсульт можна, але краще йому запобігти, ніж боротися з наслідками

Одна з причин інсульту - це високий кров’яний тиск. Він перевантажує органи, особливо серце, нирки, мозок, судини. Якщо змінити спосіб життя, можна контролювати та підтримувати кров’яний тиск.

Для цього важливо дотримуватися здорової дієти і їсти фрукти та овочі. Особливо корисним є абрикос. Чому абрикоси такі важливі для нашого організму? Вони містять багато калію. Наприклад, у 100 грамах сушених абрикосів (кураги) є 1162 міліграми калію, а це 33% добової норми. У банані всього 358 міліграмів калію. Калій допомагає регулювати кров’яний тиск, бо він зменшує вплив натрію.

Є й інші продукти, що мають багато калію: диня; авокадо; тунець; знежирений йогурт; гриби; патока; картопля; горох; апельсини; помідори (зокрема томатний сік та соус); фініки, родзинки; шпинат; чорнослив. Їх також рекомендують їсти, якщо у вас часто підскакує артеріальний тиск.

Автор: Анастасія ДЖАБЕР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх