Володимир Зеленський подякував бійцям 116 бригади територіальної оборони з Полтавщини

17.05.2023, 13:03 Переглядів: 3 744

 

Президент назвав зразковою стійкість та мужність захисників України з Полтавщини

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 16 травня за підсумками 447-го дня війни відзначив 116-ту окрему бригаду територіальної оборони з Полтавщини за зразкову стійкість та мужність. До складу цієї бригади входить окремий батальйон територіальної оборони з Кременчука.

Називаючи кращі військові частини, які воюють на Таврійському напрямку, Зеленський подякував кожному солдату, сержанту та офіцеру цих частин, які роблять надлюдські речі, назвавши їх стійкість та мужність зразковою.

— Таврійський напрямок. Славетна 79-та окрема десантно-штурмова бригада, артилеристи 55-ї окремої артилерійської бригади, 74-й окремий розвідувальний батальйон, 116-та окрема бригада територіальної оборони, 128 окрема гірсько-штурмова бригада. Дякую вам! Стійкість і влучність ваша — зразкові, — заявив президент.

Нагадаємо, на офіційній сторінці 116-ї окремої бригади територіальної оборони у Фейсбуці з’явилося звернення, у якому захисники України з Полтавщини закликають вірити в ЗСУ та запевнили, що вони не відступлять і гідно виконають свій військовий обов`язок!

— Бригада розпочала бойові дії одразу з початком широкомасштабної агресії рашистських загарбників і вже в перші дні підрозділи бригади брали участь у боях на півночі Полтавщини, під час славнозвісних подій, які тепер іменують «Гадяцьке сафарі». Саме там бригада отримала бойове хрещення, здобула трофейну зброю і техніку, безцінний військовий досвід. Потім взяли участь у звільнення Сумщини, дійшовши до державного кордону України й зайняли бойові позиції на Харківщині. Саме в цих двох областях — бригада боронила прикордонні рубежі прикриваючи й Полтавську землю від ворожої навали, взяла участь у звільненні Харківщини та продовжила цю військову роботу до кінця 2022 року.

Однак, з огляду на масований зимовий наступ рашистських загарбників на Донеччину — з початком січня 2023 року 116-та окрема бригада ТрО ЗСУ була переведена спочатку під Соледар, де брала участь у надважких оборонних боях, потім Бахмут та Торецьк — і після короткої перерви на відновлення знову Донеччина! На надважкі її напрямки: Мар'їнський та Авдіївський. І на всіх рубежах військовослужбовці бригади демонструють військову звитягу та героїзм! Саме завдяки героїзму бійців та командирів 116-ї бригади, що зайняли оборону на найважливішому напрямку — ворог так і не зміг оточити Авдіївку! Тож справжньою військовою славою земляків — може пишатися вся Полтавщина, — написали на офіційній сторінці 116 окремої бригади територіальної оборони.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх