Дерева абрикос у Кременчуці знов вразила хвороба — фруктів не буде

24.04.2023, 18:03 Переглядів: 5 860

Другий рік поспіль дерева захворіли на моніліоз

Цього року кременчужани знов залишаться без абрикос дерева хворіють. Містяни обговорюють, що дерева цвіли рясно, але зав’язі на гілках немає, ніби посохла. Припускають це трапилося через заморозки. 

«Кременчуцький ТелеграфЪ» запитав у директора фермерського господарства «Атланта», яке спеціалізується на вирощуванні плодових культур, Василя Кравченка, що сталося з рослинами.

Дерева вразив моніліоз* це хвороба, яка мала місце і минулого року, пояснив Василь Кравченко. Вона розвинулася через дощі та низьку температуру повітря. Листя «відійдуть», відростуть, а от плодів не буде. 

Фермер також зазначив, що якщо не обробляти дерева а це треба робити з осені хвороба прогресуватиме і надалі. Дерева абрикос  у місті, звичайно, ніхто не обробляв минулого року тож маємо такий результат.  

 

Як у Кременчуці збирають урожай яблук


*Моніліоз – дуже небезпечне захворювання. Хвороба може вразити всі кісточкові культури, 12 видів дерев, серед яких абрикос, персик, вишня, слива тощо.  Збудником хвороби є недосконалий гриб Monilia cinerea Bonord. Може проявитись у двох формах: наприкінці або відразу після цвітіння – у формі моніліального опіку, а також у літній період — у формі плодової гнилі (плоди загнивають і вкриваються нальотом).

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх