Завтра у Кременчуці мають вирішити долю оренди землі для церков УПЦ московського патріархату

12.04.2023, 14:38 Переглядів: 3 898 Коментарів: 5

 

Рішення мають розглянути на сесії Кременчуцької міської ради

Кременчужани збирають підписи, щоб звернути увагу депутатів Кременчуцької міської ради на розірвання договорів земельних ділянок, укладених з Українською православною церквою московського патріархату.

Колективне звернення підписали ГО «Кременчуцький патріотичний клуб «Доброволець», відокремлений підрозділ ГО «Всеукраїнське об'єднання українок «Яворина», Кременчуцьке відділення Асоціації філателістів України, ГО «Кременчуцька регіональна організація «Спілка офіцерів України», ГО «Кременчуцьке міське відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів», а також небайдужі кременчужани.

Також на сайті мерії Кременчука буквально за день петиція «Розірвати договір оренди земельних ділянок, укладених з УПЦ МП» набрала необхідну кількість голосів (станом на 12 квітня підписали 572 з необхідних 250 голосів).

У коментарях під матеріалом «Телеграфа» юрист та ексдепутат Кременчуцької міської ради Руслан Ульянов зауважив, що правових підстав для розірвання договорів оренди ні петиція, ні навіть одноголосне рішення ради не створять. 

Постає питання, адже кожна церква окремо укладала договір з міською владою про оренду землі. Як у правовому полі вирішити це питання, щоб не було популістських рішень, які не матимуть під собою законних підстав?

«Кременчуцький ТелеграфЪ» запитав голову Кременчуцької територіальної громади Віталія Малецького щодо розгляду даного питання. 

- Петиція набрала необхідну кількість голосів й сьогодні зайшла на розгляд. 

- Чи можливий у Кременчуці цей процес? 

- Давайте будемо дивися за результатами розгляду петиції і скажемо про це. Знаю, що деякі депутати обговорюють, й, можливо, деякі зміни відбудуться завтра на сесії. 

Які саме зміни щодо оренди землі УПЦ МП це будуть, міський голова Кременчука Віталій Малецький не уточнив.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

1 181
12 квітня 2023 15:44

Це ж було вже! Не вирішать. Договір оренди з московським педріархатом не розірвуть. В нас немає міської ради. Ті хто там сидять-то овочі. Гриценко шмарклі жувало раніше з декомунізацією. Та й зараз буде шось незрозуміле жувать, мякать, чмякать. Перекладати відповідальність на когось. Створювати якісь недолугі комісії. Аби розірвати договір треба мати яйця. Там з яйцями нікого немає.



Масковский педриархат играет на стороне расеянского рашизма, нас уничтожают как нацию, а Ульянов сидит рассуждает о благородстве дескать нет правовых підстав....В жопу ваши правові підстави! Масковских попов вслед за расеянским военным кораблем! УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ ТОГО ВИМАГАЄ !


34 18
294
12 квітня 2023 20:46

Так прийняти рішення про розірвання договору - то справа не хитра. Але суд це рішення скасує, і ще й стягне з міської ради ( тобто, з кожного з нас) кошти на понесені заявником судові витрати. Можна, звичайно, бути радикалом та кричати, що нація цього вимагає, але це робити зручно, коли ти ні за що не відповідаєш.

Такі радикали забувають, що крім кліру в цій конфесії маються десятки тисяч прихожан, які є не "московськими", а нашими. І рубати згаряча - це лише розпалювати серед війни зовнішньої ще й прототип війни громадянської. "Московською" ця церква є лише в частині канонічній, релігійній, на яку світське право не розповсюджується. 

Держава повинна дбати про свою безпеку головою та через правові механізми,  а не підюжуючи натовп до свавілля та безчинства. Коли такі як ви, evil, зламаєте правову систему і випустити з пляшки джина "культурної революції", то саме ви від цього постраждаєте і найбільше серед хаосу та панування грубої фізичної сили, а не сили закону.


11 9
1 181
12 квітня 2023 22:44

Все ясно . Пан Ульянов - адвокат московских чортів у рясі. Не заважаю вам вшановувати дупи масковського недоімператора разом з вашим пєдріархом гундяєвим.


9 7
354
12 квітня 2023 22:53

Цитата: ulyanov
Так прийняти рішення про розірвання договору - то справа не хитра. Але суд це рішення скасує, і ще й стягне з міської ради ( тобто, з кожного з нас) кошти на понесені заявником судові витрати.

Опубликуйте для начала все эти договоры оренды. Без них - это разговор ни о чем. Заодно какие суммы и в какие сроки выплачены по этим договорам. И от какого именно юридического лица. С кем заключен договор? ФОП поп Эфесбешенко? Зарегистрированы ли эти договора? Может выясниться что там договора оформлены через одно место. Либо вообще с нарушениями. И на этом основании могут быть расторгнуты. 


13 2
294
13 квітня 2023 16:34

Цитата: StarПёр
Опубликуйте для начала все эти договоры оренды

Опублікуйте. Я до них не маю жодного відношення, мабуть, як і ви.

Цитата: StarПёр
Может выясниться что там договора оформлены через одно место. Либо вообще с нарушениями. И на этом основании могут быть расторгнуты. 

Все може бути. Тому і петиція має бути зовсім іншого змісту: не розірвати, а оприлюднити договори та вивчити з участю громадськості умови цих договорів та стан їх виконання.

Цитата: evil
адвокат московских чортів у ряс

Я прихильник здорового глузду. Якщо в суспільсьтві не залишиться людей зі здоровим глуздом - то воно приречене на швидку деградацію.


4 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх