Кременчук отримав швидку: одну з трьох, які прибули на Полтавщину

16.03.2023, 17:35 Переглядів: 1 201

 

Це допомога від ВООЗ, МОЗ і бізнесу

Медики Полтавщини отримали три сучасні автівки, одна з яких працюватиме у Кременчуці. Транспорт для служби екстреної меддопомоги передали Всесвітня організація охорони здоров’я, Міністерство охорони здоров’я та соціально відповідальний бізнес.

Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації. 

— Перший автомобіль — оснащений позашляховик. Його використовуватимуть спеціалізовані бригади медицини катастроф для транспортування і допомоги людям у надзвичайних ситуаціях, зокрема у важкодоступних місцях і на деокупованих територіях, — зазначив Дмитро Лунін.

 

За словами керівника центру екстреної медичної допомоги Дмитра Лавренка, на сьогодні в області є 13 бригад медицини катастроф, безпосередньо при полтавському центрі їх 4. Всі інші бригади знаходяться в Лубнах, Миргороді й Кременчуці.

— При необхідності ці авто будуть використовувати у всіх районах. Автомобілі додатково обладнані так, що дозволяють не лише транспортувати хворого, а й здійснювати реанімаційні заходи за потреби, — розповів він.

 

Медики області вже пройшли навчання на цих автомобілях. Тому тепер надавати екстрену медичну допомогу в області зможуть швидше.

 

Раніше ми писали, що 13 березня Кременчуцька районна організація Товариства Червоного Хреста України передала чергову гуманітарну допомогу для дітей та у місця компактного проживання вимушених переселенців.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: Полтавська обласна військова адміністрація
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх