Попрощалися з медикинею «Азову» Юлією Зубченко, яка навчалася у Кременчуцькому медколеджі

13.03.2023, 10:32 Переглядів: 4 714 Коментарів: 1

 

Вічна пам'ять та шана Герою

10 березня у Світловодську попрощалися з 27-річною бойовою медикинею Юлією Зубченко (дівоче прізвище Кравченко), яка загинула 8 травня 2022 року на заводі «Азовсталь». Про це повідомляє інтернет-видання Світловодськ.

Попрощалися з Юлією біля будинку та на центральній площі міста. Рідні, близькі, друзі, побратими та інші жителі Світловодська прощалися із загиблою в російсько-українській війні медикинею Юлією Зубченко.

 

Присутнім нагадали події майже річної давнини, коли тривалий час територія металургійного комбінату «Азовсталь» була останнім вільним шматком Маріуполя. Саме там, в оточенні загарбників, які не мали ні честі, ні принципів, тримали оборону українські військові, а мирні жителі намагалися вижити. Серед захисників була і наша землячка. 

У супроводі військового оркестру траурна процесія рушила центральною вулицею. Поховали світловодчанку під залпи останнього салюту. Батькам та 7-річному сину передали Державний Прапор України, прапор Нацгвардії й прапор «Азова». 

Юлія Зубченко народилася 12 січня 1995 у Світловодську. Після закінчення 9 класів Світловодського НВК «Гімназія — загальноосвітня школа І-III ступенів №4» вступила до Кременчуцького медичного коледжу та отримала спеціальність фельдшера. У 2019 році здобула фах провізора у Національному фармацевтичному університеті в Харкові. У 2020 році приєдналася до лав окремого загону спецпризначення «Азов» Національної гвардії України як бойова медикиня. Мала позивний Сирена. Загинула 8 травня 2022 року на заводі «Азовсталь» у Маріуполі внаслідок влучання авіаційної бомби в бункер, де розташовувався шпиталь. Юлія Зубченко — одна з п'яти загиблих азовців з Кіровоградщини. 23 лютого цього року батькам Юлії представники Нацгвардії передали орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким вона була нагороджена посмертно. Світловодчанці було 27 років. У неї залишився 7-річний син, якого зараз виховують батьки.

 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Світловодськ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
13 березня 2023 16:17

Светлая Память! 
Низкий Поклон!
Слава Героям Украины!!!


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх