У Кременчуці після обстрілу продовжують збирати заявки пошкоджених будинків

21.02.2023, 10:32 Переглядів: 2 317

 

Заяви приймають у ЦНАПі та через Дію

16 лютого Кременчуччина зазнала ракетного обстрілу російськими військами. Внаслідок обстрілів постраждали 39 будинків у Новій Знам'янці та Рокитному, постраждало підприємство.

Через вибухову хвилю постраждало кілька будинків у Кременчуці на Молодіжному. Депутат на цьому окрузі Олександр Березянський розповів, що пройшовся по округу й оглянув наслідки нічного обстрілу. У людей вибило вікна на вулиці Молодіжній та провулку Тецівському. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

 

«Кременчуцький Телеграф» звернувся за коментарем до заступника міського голови Кременчука Дмитра Кравченка. Він у комісії, яка займається фіксуванням завданих збитків мешканцям Кременчуцької громади, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації. Нагадаємо, що комісію створили після 27 червня, коли росіяни обстріляли ТЦ «Амстор» та завод «Кредмаш».

— Очікуємо заявки від людей. Наразі невідомо скільки вікон розбито на Молодіжному. У нас деякі заявки через 4 місяці пишуть. Поки сконцентруємо всі заявки, й далі буде зрозуміло, — сказав Дмитро Кравченко.

Він зауважив, що частиною питань займається УЖКГ та управляючі компанії.

— Ми зазначаємо, які збитки були нанесені. У нас немає сертифікованого експерта, який фінансово визначає вартість пошкоджень. Комісія створена для того, щоб надати перелік, а далі люди самостійно реєструвалися, — додав заступник міського голови.

Зауважили, що допомагають з будівельними матеріалами, надають матеріальну допомогу, але влада не може зайти та поміняти вікна.

Нагадаємо, що кременчужани, чиї будинки постраждали від обстрілу, мають звернутися на гарячу лінію 15-63. Подати заявку через «Дію» або ЦНАП.

Кременчужани мають надати: заяву, копії паспорта, ідентифікаційного коду, документів про право власності на житло, а також номер банківського рахунку.

Кременчук з міського бюджету виділяв фінансово допомогу постраждалим селам Кременчуцького району. Чи запланована фінансова підтримка Новій Знам'янці та Рокитному ми запитали у міського голови Кременчука Віталія Малецького.

— Був на місці й спілкувався зі старостою Новознам'янської громади. Звернення від них на цей час не надходило, — зауважив міський голова.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Олександр Березянський
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх