«Був хлопок за хлопком... діти полякалися»: ТЪ побував на місці, куди прилетіла російська ракета

16.02.2023, 14:29 Переглядів: 14 394 Коментарів: 5

 

«Кременчуцький Телеграф» побував на місці подій та поспілкувався з місцевими мешканцями, які постраждали від обстрілу російськими військами

Нічний вибух від прильоту російської ракети, 16 лютого, розбудив мешканців Кременчуччини. В одному з сіл ракета впала на город — за кілька метрів від будинку. «Кременчуцький Телеграф» побував на місці подій та поспілкувався з місцевими мешканцями, які постраждали від обстрілу російськими військами. Внаслідок обстрілу постраждало кілька будинків, проте люди залишилися живими та неушкодженими.

 

— Коли перший вибух був о 3-й ночі, сказав дружині, що треба перейти в іншу прибудову, де у нас товсті стіни. Лише з хати вийшов — вибух, і я впав. Секунда часу, — розповів Андрій — господар, будинку, куди у подвір'я прилетіла ракета.

 

Дружина Тамара додала, що дивом їх двір постраждав найменше:

— Ходила до сусідки дивитися, то у неї пластикова стеля впала. Ще у сусідів шифер клочками висить, схоже від уламків постраждав. В іншому дворі три вікна вибито, повиривало та полопалося. У нас вікна лише відкрило від вибухової хвилі й квіти з підвіконня впали. А на машині увімкнулася лампочка, ніяк її не змогли вимкнути — довелося накривати килимами, адже світло горить.

На фото собака-переселенець із Сєвєродонецька Аля, як живе тепер із подружжям Андрія та Тамари
На фото собака-переселенець із Сєвєродонецька Аля, як живе тепер із подружжям Андрія та Тамари

Поруч будинок пенсіонерів з інвалідністю Тетяни та Віктора. Жінка розповіла, що разом із чоловіком нещодавно перенесли операції, а тут таке горе спіткало — від вибухової хвилі пошкодило будинок, теплицю, гараж. Їх син зараз на війні боронить незалежність, як жити далі вони не знають.

 

— У мене і в чоловіка попереду ще операції, не знаю, що нам робити. Треба щось відновлювати, щоб далі жити, — витираючи сльози, говорить господиня постраждалого дому.

У гаражі знесло двері, які довелося вирізати, скляна теплиця повністю пошкоджена, зачепило сарай, а на житловому будинку винесло вікно та частково пошкоджено дах.

 

— Ця сторона нормально, а з тієї (з боку прильоту російської ракети - ред.) нічого немає повністю... ударною хвилею пошкодило, — зазначив господар будинку.

 

Грудка землі після прильоту ракети прилетіла в сусідський будинок.

На місці працювали друзі чоловіка, які знімали пошкоджений шифер, а також найняли людей, щоб не затекла хата.

— Вага ракети близько тони... Оце нам прилетіло, — обговорюють чоловіки, які знімали шифер з будинку постраждалої родини подружжя…

 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що рф обстріляла Павлоград Дніпропетровської області та Кременчук ракетами Х-22, які неможливо перехопити наявними засобами ППО.

— Сьогодні саме Х-22 ракети, 12 було випущено з 6 літаків у Курській області. Це терористичні ракети. Це зброя, яка прирівнюється до терористичної, коли її випускають по мирних густонаселених містах, — заявив Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, маса бойової частини ракети Х-22 — близько 950 кг, а можлива похибка – 600 м.

 

Через дорогу живе молода мама з двома синьоокими синочками. Її чоловік також зараз на російсько-українській війні боронить незалежність.

— Раніше виходили у коридор де немає вікон, але з часом намагалася не будити діток. А тут відчула перший хлопок... Й розбудила дітей та вийшли у коридор, дім сильно затрясло і полетіло скло, побився посуд, був хлопок за хлопком, дуже сильно. Страшно, діти полякалися, — розповіла Ірина.

У їх будинку не залишилося майже жодного цілого вікна. Рідні та куми з самого ранку порпаються у дворі, збирають скло, пошкоджені квіти та побитий посуд.

Будинок із високим дахом привертає увагу, адже крізь дві дірки просвічується сонце. На місці жінка розповіла журналістам ТЪ, що у цьому будинку живе її син. На щастя, чоловік цієї ночі був на роботі.

 Зараз прибираю скло... Вже зібрали таз та відро. Навіть не знаю за що братися. На щастя, в дома нікого не було. Ліжко на якому спав син все у склі, — додала жінка.

На місці наразі працюють правоохоронці, комунальні служби, а також комісія, яка фіксує наслідки російського обстрілу по цивільному населенню.




Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

1 179
16 лютого 2023 15:41

Ну как, кременчужане? Пасху святить снова пойдете в РПЦ -шную церковь гундяевского фсб? В голове хоть одна извилина думать начала или до сих пор "какая разница "?


42 23
142
16 лютого 2023 17:51

Цитата: evil

Ну как, кременчужане? Пасху святить снова пойдете в РПЦ -шную церковь гундяевского фсб? В голове хоть одна извилина думать начала или до сих пор "какая разница "?

В Крюкове, К.Потоках - только эти. Не многие захотят куда-то ехать


14 15
354
16 лютого 2023 19:16

Цитата: Prav
В Крюкове, К.Потоках - только эти. Не многие захотят куда-то ехать

 

Это все равно что сказать: Мне за хлебом далеко бежать, я лучше тут рядом говна поем!


26 13
142
16 лютого 2023 20:21

Цитата: StarПёр

Это все равно что сказать: Мне за хлебом далеко бежать, я лучше тут рядом говна поем!

такие комментарии говорят только о невоспитанности. Если ни родители, ни общество ничему не научили, то, как говорится,  горбатого только могила исправит.


16 19
99
1
17 лютого 2023 09:28

по минусовщикам видно сколько тварей ещё осталось.

 


13 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх