Українцям дозволили дистанційно оформлювати інвалідність з-за кордону

19.10.2022, 21:34 Переглядів: 2 169

 

Їхати в Україну для продовження інвалідності також не треба

Під час воєнного стану в Україні українці, які перебувають за кордоном, можуть оформити інвалідність дистанційно. Про це повідомили у Єдиній соціальній платформі.

Для дистанційного оформлення інвалідності, потрібно мати на руках відповідні медичні документи та обстеження, а в разі втрати таких – відновити їх, звернувшись до органу соцзахисту, який володіє доступом до Централізованого банку даних осіб з інвалідністю.

Документи, заповнені українською мовою, потрібно надіслати сімейному лікарю або іншому лікарю, який займався вашим лікуванням, і знаходиться на території України.

Після отримання документів лікар має оформити направлення МСЕК за формою 088/о.

Після цього пакет документів направляється на розгляд лікарсько-консультативної комісії, яка за наявності ознак інвалідності направить їх на медико-соціальну експертну комісію для проведення експертизи й встановлення інвалідності.

Якщо людина не може прибути на огляд МСЕК через перебування за кордоном, комісія може ухвалити рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Нагадуємо, що для тих осіб, які знаходяться за кордоном і яким необхідно поновити довідку про інвалідність і повторно пройти МСЕК, постановою КМУ від 30.03.2022 № 390 продовжено строк дії інвалідності на весь термін дії воєнного стану на території України та 6 місяців після його припинення/скасування.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: pexels.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх