Кременчуцькі військові поповнили бюджет міста на 350 млн гривень

15.09.2022, 19:01 Переглядів: 1 894

 Загалом бюджет Полтавщини виконується переважно завдяки ренті на видобування та податках з зарплат військових

Бюджет Полтавщини станом на вересень 2022 року виконується на 104 %, розповів під час брифінгу начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«На диво, але бюджет області нормально виконується. Малий та середній бізнес працює, з великим бізнесом ситуація гірша», - сказав Дмитро Лунін. 

Бюджетні показники виконуються завдяки надходженням від видобувної промисловості (сплата ренти) та надходженням податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Він зазначив, що найбільші податки надходять від військових: коштом збільшення зарплати військових бюджет Полтави отримав 500 млн гривень, Кременчука - 350 млн гривень.

Лунін також закликав громади та органи місцевого самоврядування направляти на потреби військових.

Як раніше повідомляв «Кременчуцький ТелеграфЪ», днями Міністерство фінансів України надіслало листи з проєктом місцевих бюджетів на 2023 рік. У ньому йдеться, що в наступному році може бути скасоване оподаткуванням ПДФО грошового забезпечення та інших виплат військовослужбовцям. Звертаю увагу Верховної Ради, народних депутатів, МФУ на потребу переглянути цей крок та не забирати з місцевого бюджету ПДФО військових принаймні на час воєнного стану. Ці кошти перекривають дефіцит місцевого бюджету й дають можливість громадам надалі інвестувати їх в обороноздатність громади, підрозділів тероборони, підтримувати захисників та тримати додаткове навантаження, пов'язане з війною. У зв'язку з цим голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький звертається до уряду, висловлюючи не тільки свою особисту позицію, а й позицію голів територіальних громад Полтавщини – ПДФО від зарплат військових мають, як зараз, залишатися на місцях та підтримувати місцеві бюджети.

Надходження до місцевих бюджетів можуть різко скоротитися через відмову від ПДФО на військових

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх