Кременчужани можуть користуватися державними «Доступними ліками» та міською «Доступною аптекою»

15.09.2022, 08:30 Переглядів: 2 134

 

Наразі доступні дві програми реімбурсації

У Кременчуці діє дві програми реімбурсації — державна «Доступні ліки» (ліки можна придбати безоплатно або з незначною доплатою, їхню вартість аптекам відшкодовує НСЗУ) та міська «Доступна аптека» (дозволяє придбати ліки з 50% знижкою, решту сплачує міський бюджет). Про це повідомили у пресслужбі Кременчуцької міської ради.

З початку війни 1 458 млн українців отримали понад 6 199 млн електронних рецептів на «Доступні ліки» та інсуліни. 1,2 млн пацієнтів вже встигли погасити 4,9 млн e-рецептів.

За цей же час «Доступною аптекою» скористалися 2 200 кременчужан. Кількість виписаних рецептів становить 4 164, отоварених — 3 282. На  покриття вартості ліків з міського бюджету спрямовано більш ніж півмільйона гривень. 

— Варто зазначити, що перелік ліків за двома програмами різний. Дізнатися про перелік лікарських засобів, що беруть участь у програмах «Доступні ліки» та «Доступна аптека», та отримати рецепт можна у сімейного лікаря, — наголосили у пресслужбі КМР.

Водночас у Кременчуцькій міській раді нагадують, що на час війни діє спрощена система отримання «доступних ліків» для вимушених переселенців:

  • Якщо ви змушені були змінити місце проживання або втратили зв’язок з лікарем, з яким була підписана декларація, звернутися за рецептом на «доступні ліки» можна до будь-якого іншого лікаря «первинки» (педіатр/терапевт, сімейний лікар). Укладати нову декларацію не обов’язково.
  • На період дії воєнного стану поряд з електронними рецептами на «доступні ліки» та інсулін дозволено використовувати паперові рецепти.
  • За наявності плану лікування, створеного психіатром або неврологом, отримати ліки проти розладів психіки й поведінки та епілепсії також можна у сімейного лікаря, терапевта або педіатра.

Раніше ми писали, що отримати лікарські засоби при ХОЗЛ і хворобі Паркінсона можна буде безоплатно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх