Кременчужани на конвертах і герб Кременчука на марках

28.08.2022, 19:01 Переглядів: 2 081

 

У День Незалежності в Кременчуці відбулося святкове спецпогашення

За ініціативи Кременчуцького товариства філателістів й громадськості, 24 серпня у міській художній галереї відбулося спецпогашення локальних конвертів із зображеними на них кременчужанами та марками з гербом Кременчука. Про це повідомили у пресслужбі Кременчуцької міської ради.

 

На конвертах, які випустило Кременчуцьке товариство філателістів, зображені портрети кременчуцьких художників, письменників, поетів, громадських діячів. А марки з гербом Кременчука були випущені «Укрпоштою» минулого року до 450-річчя заснування міста. До цієї ж дати кременчуцька художниця Оксана Бойко розробила макет спеціального штемпеля «Пливе щука з Кременчука», який також випустила «Укрпошта». Саме цією печаткою і погасили конверти.

- Такі конверти становлять неабияку філателістичну та історичну цінність. Вони стануть окрасою будь-якої колекції, особливо тих колекціонерів, хто збирає історію Кременчука. З роками їх цінність лише зростатиме, - розповів Володимир Скляр, голова Кременчуцького товариства філателістів та очільник місцевого осередку Асоціації філателістів України.

Примітно, що перші два конверти з портретами кременчуцької художниці Оксани Бойко та заступника директора комунального підприємства «Інститут розвитку Кременчука» Андрія Мельника вже мандрують до ізраїльського міста Рішон-ле-Ціон (міста-побратима Кременчука) - вчора міський голова Віталій Малецький передав їх віцемер цього міста Максиму Бабицькому.

Нагадаємо, що у Кременчуцькій міській художній галереї триває філателістична виставка.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: Пресслужба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх