Якість води у Дніпрі значно покращилася, але до норми не дотягує

25.08.2022, 21:01 Переглядів: 989

 

На Сухому Кагамлику показники не змінилися з минулого тижня

Фахівці не рекомендують купатися на пляжі в районі регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р. Сухий Кагамлик») та на Центральному міському пляжі (р. Дніпро), а також користуватися іншими місцями відпочинку, перш за все для купання.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, проведених 25 серпня Кременчуцьким відокремленим підрозділом ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», показники забрудненості води не відповідають вимогам:

  • р. Сухий Кагамлик, пляж в районі регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» – індекс ЛКП на початку пляжу становить 23 000, у кінці – 62 000 (допустиме значення – 5 000);
  • р. Дніпро, Центральний пляж – індекс ЛКП на початку пляжу складає 21 000, у кінці пляжу – 23 000 (допустиме значення – 5 000).

Нагадаємо, індекс лактозопозитивної кишкової палички свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. При потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини вона може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

Разом з тим, якщо порівнювати з минулим тижнем, показники на Сухому Кагамлику залишилися на тому ж рівні, а от у Дніпрі якість води значно покращилася, бо тоді індекс ЛКП на Центральному пляжі складав 2 400 000 при допустимому значенні 5 000 і перевищував норму у 480 разів!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх