28 липня Україна вперше відзначатиме День державності

26.07.2022, 22:03 Переглядів: 4 134

  Мінкультури представило айдентику до свята та запрошує її використовувати

28 липня Україна вперше відзначатиме День державності. 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята – Дня української державності, яке відзначатиметься у День хрещення Русі-України, та підписав відповідний указ.

 

До дня нового свята Мінкультури презентувало айдентику - концепцію єдиної візуальної символіки свята. Запрошують використовувати спеціально створений візуал на рызних платформах.

«Наразі виготовлено інформаційні продукти, що містять дизайн-макети, експозиційні макети, шрифти, логотипи, патерни, кольори тощо. Під час відзначення Дня Державності України усі охочі можуть використовувати інформаційні продукти, які розміщені в електронному вигляді за посиланням. Наголошуємо, що їх використання є безоплатним та не потребує додаткових погоджень і дозволів», - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, в основі концепції відзначення Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.

«Ця айдентика створена для того, щоб викликати відчуття єдності, адже у всіх нас, як українців, один символ – тризуб. 

Окрім цього, завдяки даній кампанії ми знищуємо міф про те, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів, а саме від знаку Володимира Великого, а це є прямим свідченням нашої тисячолітньої історії», – пояснюють автори айдентики. 

 

Вони зазначають, що патерн створюється завдяки поєднанню різних тризубів з наших чотирьох категорій і кольорових квадратів та використали нейтральні кольори:

  • тілесний;
  • малиновий (як на козацьких хорогвах);
  • жовтий (як скотч і у військових);
  • синій з українського прапора.

Кожен з тризубів у патерні має своє значення. Вони є символом боротьби, незалежності, історії та ідентичності. 

Нагадаємо, в основі концепції відзначення Дня Державності України покладена ідея утвердження зв’язку українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх