Про зміну персональних даних треба повідомляти в Пенсійний фонд

23.06.2022, 16:58 Переглядів: 2 608

 Перевірити існуючі дані можна самостійно та виправити заздалегідь, не чекаючи пенсії

Про зміни персональних даних рекомендують  ставити до відома відповідні органи. Як  повідомляє головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, у  кожної застрахованої особи у Реєстрі є  персональна електронна облікова картка з унікальним номером, в якій накопичується чимало важливої інформації. Це суми заробітної плати,  соціальні виплати, з яких сплачено страхові внески, тривалість страхового стажу, розмір пенсії тощо.

«Використовуються дані Реєстру тоді, коли настає час забезпечення соціальних прав громадян через тимчасову втрату працездатності або втрату годувальника; через безробіття, пов’язане з незалежними від людини обставинами, а також при досягненні пенсійного віку та в інших випадках, передбачених законодавством», - йдеться в повідомленні. 

Тому, щоб до облікової картки були своєчасно внесені дані про зміну персональних даних або про виявлення будь-яких розбіжностей, треба повідомляти у Пенсійний фонд.

Зазначається, що якщо ви виявили розбіжності або неточності у відомостях, слід подати до установи Пенсійного фонду анкету щодо внесення змін. 

Нагадаємо, перевірити  важливу для всіх працюючих інформацію, що відображена в обліковій картці Реєстру застрахованих осіб, можна в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України. 


Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх