Потрапив у пекельний напрямок: у Кременчуці прощалися з 23-річним воїном Віталієм Базилевським

30.05.2022, 12:03 Переглядів: 3 761

 

Поховали військового на Свіштовському цвинтарі на Алеї Героїв

Сьогодні, 30 травня, у Кременчуці прощалися з військовим Віталієм Базилевським (03.11.98). 23-річний військовий загинув 20 травня, захищаючи Україну в районі Попасної Донецької області. 

Прощання відбулося у Міському палаці культури. Військові вишикувалися, щоб віддати шану побратиму. 

 

На прощання прийшли рідні, друзі, однокласники, представники влади: міський голова Віталій Малецький, секретар міськради Юрій Гриценко, віцемер Руслан Проценко, директор департаменту соцзахисту Марина Доценко.

Віталій Базилевський служив у роті охорони Кременчука при військкоматі й одним з перших вирішив вирушити на передові позиції для захисту України.

Коли розпочалася повномасштабна війна Бугор разом з Віталієм потрапили до роти охорони. Оскільки Бугор мав бойовий досвід, то почав готувати хлопців до війни.

- Віталій був першим кого взяли з роти у бойову частину, для виконання бойового завдання із захисту держави. Поїхало 6 осіб – Віталій був наймолодшим.

Я вважаю, що на цю війну молодим хлопцям йти не треба. Їм треба жити та відбудовувати країну. Але він був мотивований захищати рідних, близьких, дітей. Тим паче ми бачили, що творять ці орки.

Він потрапив у пекельний напрямок. Прийняв бій гідно. Хороший був хлопець. Ми будемо його пам’ятати, - розповів побратим з позивним Бугор.

23-річний військовослужбовець швидко прийняв рішення поїхати на підсилання бойових підрозділів на сході України.

- У зв’язку з обстановкою на фронті він був відкомандирований в одну із військових частин для підсилення. У ході жорстокого артилерійського обстрілу наших позицій наш Віталій загинув від множинних осколкових ран. Ніхто не очікував, що таке відрядження завершилося саме так. Прикро, що він не дожив до своїх 24 років, які мали б виповнитися восени. Він віддав найдорожче, що у нього було  - своє життя, - додав військовий з позивним Художник.

Віталій Базилевський
Віталій Базилевський

У Віталія залишилася мама та дівчина, з якою він планував одружитися.  

- Дякую тобі, мій випускник. Віталій Павлович, ти виконав свій громадянський, людський християнський обов’язок. Ти захистив нас від війни або рабства, я це добре розумію, але мені дуже боляче, коли гинуть наші діти. У тебе був дружній клас і вони всі прийшли сьогодні. Я молю бога, щоб це був останній мій випускник. Вічна пам'ять герою, близьким та рідним. Особливо – Марині Володимирівні, у якої війна забрала єдиного сина. Так, це наше сьогодення… адже ми кожен ранок виживаємо, дякуючи нашим Героям», - сказала класна керівниця класу Віталія Вікторія Петрухненко (гімназія 23).

Утворивши коридор, кременчужани схилилися на одне коліно, щоб віддати шану Герою.

Колона з автомобілів вирушила до Свято-Миколаївського собору, де відбувається панахида. Поховають Віталія Базилевського на Свіштовському кладовищі на Алеї Героїв.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: пресслужба мерії Кременчука Відео: Альона Душенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх