Кременчук та Полтавщина надіслали воду, щоб врятувати Миколаївщину

1.05.2022, 08:02 Переглядів: 1 746

 

До порятунку сусідньої області долучилася й Одещина

У Миколаєві близько двох тижнів відсутнє водопостачання. Працівники водоканалу виявили прорив мережі – як кажуть, унаслідок обстрілів. Допомагають у складній ситуації мешканці Полтавської та Одеської областей.

У соцмережах публікують фото, як люди беруть воду з річок, зливних канав і джерел. На заклик допомогти Миколаєву, який буквально закрив собою Одесу від наступу російських військ, відгукнулись тисячі одеситів. Лише за перші пів години містяни принесли кілька тонн води. Баклажки з водою везуть автівками, приносять у руках та котять у візочках.

- Я з Миколаєва, мені важко, у мене всі друзі без води вже майже цілий тиждень, тому вирішили допомогти, якщо є можливість, треба щось зробити. Там є джерела, але їх дуже мало, а людей дуже багато, там черги дуже великі, знаю, куди привозили воду, але черги дуже великі ще до того, як люди приїжджали з водою, – розповіла 5 каналу мешканка Одеси Ірина Оставненко. 

- Близько 4,5-5 тонн. Як бачите, без зупинки люди приїжджають, просто йде колона, яка завозить воду, ми сортуємо на технічну та питну, на порожні баклажки і потім їх набираємо, – говорить волонтер Вадим Дмитрієв.

Питна вода з Одеси
Питна вода з Одеси

До порятунку Миколаївщини долучилися й міста з Полтавщини.

- Сьогодні команди представників міської влади та волонтерів з Полтави та Кременчука, а також команда Олексія Матюшенка з міста Гадяч, зібрали близько 20 тонн води та відправили до Миколаєва для допомоги населенню! Полтавщина вкотре доводить, що українці - найдружніша нація! Такого єднання наша держава не бачила ніколи! Ми така потужна сила, що нами пишається весь світ! Слава Україні! - розповіла заступник міського голови Кременчука Ольга Усанова. 


Кременчук
Кременчук


Полтава
Полтава


Гадяч
Гадяч
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх