Розвідник Олександр Сенчик пройшов пекло Мар’янки, проте не пережив 4 операції

15.04.2022, 22:47 Переглядів: 4 284

  

Поховали Героя на Свіштовському цвинтарі на Алеї Героїв


Сьогодні, 15 квітня, у Кременчуці попрощалися з розвідником, старшим солдатом  Олександром Сенчиком. Військовий захищав Україну ще з початку російсько-української війни. У 2021 році Олександр пішов на військову службу за контрактом. Воїн отримав важке поранення у Мар’янці, яке наразі є одним із пекельних місць Донбасу. Чоловік переніс три операції, але на жаль після четвертої операції серце не витримало. Напередодні операції Олександр востаннє почув голос рідних.

- Олександр раніше він був десантником, а наразі служив розвідником. При захисті Мар’їнки Донецької області, коли стався артобстріл, його важко поранили. Військового доставили до лікарні у Дніпро. Там у шпиталі він переніс дуже важкі три операції, але на 4 операції, 9 квітня, Олександр помер.

Ви бачите, що тут сьогодні зібралося дуже багато його рідних, колег по роботі, друзі, приїхав його син з фронту... Отака династія - Олександр сам розвідник і син пішов по стопам батька...

Олександр - наш Герой, Герой України! Велика шана даному нашому Герою, - зазначив військовий з позивним «Художник».

 

Попрощатися з Олександром Сенчиком зібралися рідні, небайдужі кременчужани та представники влади. У Міському палаці культури кременчужани відали шану воїну, що захищав Україну від російського агресора. До труни військового, огорнутої жовто-синім стягом, у тузі схилилися його рідні та близькі, а біля домовини поставили багато квітів.

У Олександра було багато друзів. Сусідка Світлана згадує про нього лише найкраще, адже вони були настільки дружні, що її доньку Марію Олександр називав своєю другою донькою (у Олександра син та донька – ред.).

 

- Ми давно знали Олександра. Вони приїхали у наше місто з Сумщини. Жили у селі Недогарки. Ми сусіди й знаємо один одного дуже давно. Він був дуже добродушним, щирим та щедрим. Завжди допомагав. Наші діти виросли разом. У нас про нього лише гарні спогади. Олександр з 2015 року захищав батьківщину, потім пішов за контрактом. У нього двоє діток, хороші батьки. Найкращі слова Олександру Сенчику, - поділилася спогадами сусідка Світлана.

Під мелодію «Плине кача…» та звуки духового оркестру кременчужани на колінах віддали шану захиснику України. Панахиду за загиблим відспівали у Свято-Миколаївському соборі. Після автоколонна вирушила до Свіштовського цвинтаря, де поховали Олександра Сенчика на Алеї Героїв. У військового залишились батьки та двоє дітей.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх