«Здригався весь будинок» - біженці до Кременчука розповіли, як пережили бомбардування в Харкові

26.02.2022, 16:05 Переглядів: 4 335

 

Зараз родина у тимчасовому прихистку для біженців

Олександр, Олена та їхній син-школяр Дмитро зараз зупинилися у гуртожитку, де територіальний центр соцзахисту організував тимчасовий прихисток. Дві ночі вони провели в авто – а раптом доведеться їхати далі? Харків піддався бомбардуванням у ніч нападу Росії на Україну. Люди навіть не збагнули, що відбувається? Ось розповідь Олександра:

- 24 лютого о 5-й ранку прокинулися від сильного гуркоту – здригався весь будинок. Ми живемо в Індустріальному районі біля окружної (дороги – ред.), а кілометрів 20-30 – Чугуїв, там аеродром. От коли його почали бомбити, ми й прокинулися. Сиділи вдома, ніхто нічого не знав. Чули звуки, але не знали, що робити, куди ховатися… А потім вже новини прочитали десь о 6-7 ранку. Спілкувалися з сусідами, почали думати: виїжджати чи ні, збирати речі. І о 12 того ж дня прийняли рішення їхати до Полтави. Туди доїхали десь близько 9-ї вечора, бо там була велика пробка – від Харкова до Полтави, одна суцільна. У Полтаві переночували в машині, навіть не знали, що нам робити. Виїхали наступного дня, бо подивилися – у Полтаві люди теж складають речі, виходять, вантажать автомобілі. Це було 25 числа. І ми також вирішили з Полтави виїхати, бо боялися, що вони (російські війська – ред.) йтимуть через Полтаву на Київ.

Ніч з 25 по 26 число родина знову провела у машині, вже у Кременчуці. Потім по місцевому радіо почули, що можна звернутися у службу допомоги мера 1563 – і їм надали прихисток у кімнаті для біженців.

- Ми хочемо повернутися додому, - каже Олена

- Там наші близькі, - додає син подружжя Дмитро.

Олександр каже, що хотіли повернутися в Харків ще учора, але не знали – чи зможуть, чи ні? Але місто без кінця знову бомбардують. Поки що лишаються у Кременчуці, бо переживають за життя Дмитра.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх