В Україну прибула перша партія ліків проти COVID-19

6.02.2022, 14:29 Переглядів: 3 624 Коментарів: 1

 

Їх можна буде вживати вдома, щоб на ранніх етапах запобігти тяжкому перебігу хвороби

Сьогодні, 6 лютого, в Україну прибули перші 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. До квітня в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів «Молнупіравіру».

Роботу над контрактуванням цих ліків Україна почала ще у листопаді 2021 року — під час підготовки до чергової хвилі COVID-19.

26 січня Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало препарат для лікування COVID-19 «Молнупіравір» для екстреного застосування.

«Молнупіравір» — це препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Американська фармкомпанія Merck представила його у формі таблеток. Їх можна буде вживати вдома, щоб на ранніх етапах запобігти тяжкому перебігу хвороби.

Клінічні дослідження показали, що препарат є найбільш ефективним на ранніх стадіях захворювання, тому його рекомендують застосовувати якомога швидше після підтвердження COVID-19 і протягом 5 днів після появи симптомів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

680
7 лютого 2022 13:58

хм, чет неоднозначный какой то препарат...за 5 дней нужно выяснить что у тебя будут осложнения. А противопоказания впечатляют.

 

Управление по санитарному надзору за качеством пищевых продуктов и медикаментов США (Food and Drug Administration, FDA) разрешило врачам использовать пероральный препарат (таблетки) от коронавируса Molnupiravir (Молнупиравир), разработанный компанией Merk совместно с Ridgeback Biotherapeutics. Разрешение касается лечения коронавирусной инфекции лёгкой и средней степени тяжести (COVID-19) у взрослых, подверженных высокому риску прогрессирования до тяжёлой формы, включая госпитализацию или смерть. В выданном разрешении указан ряд серьёзных ограничений, в том числе практически полный запрет на использование препарата беременным женщинам и лицам, желающим зачать ребёнка.

 

Кроме того, Молнупиравир может влиять на рост костей и хрящей, поэтому его категорически запрещено принимать несовершеннолетним. Его также не рекомендуется принимать беременным женщинам, поскольку в ходе испытаний на животных исследователи обнаружили нежелательные эффекты на плод. Во время приёма Молнупиравира ведомство также рекомендует воздержаться от зачатия детей, поскольку есть серьёзные опасения относительно деструктивного влияния лекарства на сперму.

_https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-updat
e-fda-authorizes-additional-oral-antiviral-treatment-covid-19-certain

 


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх