Оптимізація в медицині: чому скорочують працівників дитячої лікарні Кременчука

28.01.2022, 12:02 Переглядів: 6 633 Коментарів: 7

 

Максим Середа розповів, що в усьому винне недофінансування медицини на державному рівні, адже замість 5% ВВП країни галузь цього року отримала лише 2,9%

Працівники Кременчуцької дитячої лікарні скаржаться у соцмережах на те, що їх примушують писати заяви на звільнення або на зменшення кількості робочого часу. У перспективі така оптимізація може призвести лише до збільшення навантаження на лікарів і, як наслідок, зниження якості надання послуг.

Директор лікарні Руслан Герман відмовився коментувати ситуацію, що склалася:

- Я не буду коментувати без дозволу Максима Володимировича (Середи - ред.).

Очільник департаменту охорони здоров'я Максим Середа під час засідання комісії ТЕБіНС 28 січня розповів, що в усьому винне недофінансування медицини на державному рівні, адже замість 5% ВВП країни галузь цього року отримала лише 2,9%.

- Наказ Президента про збільшення зарплат медикам повністю не підкріплений фінансами. Бюджет НСЗУ цього року збільшили лише на 27%, у той час як на виконання постанови Кабміну фонд заробітної плати треба збільшити щонайменше на 50%. Тому є питання по оптимізації штатного розкладу по кожному з медичних підприємств.

Пан Середа запевнив, що головний пріоритет департаменту - зробити все, аби лікарі не втратили робочі місця. Саме тому почали з сумісництва.

- Приміром, якщо старша медична сестра працювала на півтори ставки (мала повну ставку старшої медсестри і пів ставки медсестри), вона отримувала приблизно 10 тисяч гривень. Зараз пів ставки сумісництва не продовжуються, у неї буде одна ставка, але вона отримає близько 13 тисяч гривень зарплати. Тобто збільшення зарплат відбудеться але в межах тих асигнувань, які є. Більше третини лікарів Кременчука працює за сумісництвом, і кожен такий випадок тепер розглянуть окремо.

Щодо скорочень та звільнень, пан Середа не виключає того, що вони будуть - але стосуватимуться людей пенсійного віку і ніяк не вплинуть на лікувальний процес.

У стаціонарах, які працюють цілодобово, взагалі ніяких скорочень не планують.

Водночас працівники дитячої лікарні через соціальні мережі закликають колег з інших медичних закладів Кременчука не писати та не підписувати ніяких заяв, активно виборювати свої права та телефонувати у МОЗ.

У Міністерстві охорони здоров'я навіть створили спеціальну гарячу лінію: 0-800-60-20-21 (після сигналу натиснути 8).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

383
28 січня 2022 12:47

правильно, нелох пропиарился, а чтобы выполнить уволят половину работников и то, не факт что заплатят ...

Наказ Президента про збільшення зарплат медикам повністю не підкріплений фінансами. Бюджет НСЗУ цього року збільшили лише на 27%, у той час як на виконання постанови Кабміну фонд заробітної плати треба збільшити щонайменше на 50%. Тому є питання по оптимізації штатного розкладу по кожному з медичних підприємств.
 

26 4
593
28 січня 2022 13:00

Премии и ЗП по 50-100 тыщ, городским чиновникам подкрепленно финансами ? А то не дай бог денег не хватит


29 1
0
28 січня 2022 13:16

А хочете ще ДІЧЬ? Просто з перших рук, свєжачок. Поліклініка НПЗ є в переліку медзакладів, які уклали договір з НСЗУ на 2022 рік. Але! За електронним направленням від сімейного лікаря ви не потрапите до вузького спеціаліста поліклініки НПЗ. Тільки до терапевта. А вузькі платні, причому вартість прийому вища відсотків на 50 за тих, хто провадить індивідуальну діяльність. Це перемога, однозначно!)


15 2
383
28 січня 2022 14:36

Цитата: M D
Це перемога, однозначно!)
ну это же не какая то Супрун! тут все по взрослому-новие лица же!


8 5
138
28 січня 2022 14:48

Зате здобулы гиднисть и томос


15 7
383
28 січня 2022 15:00

Цитата: Gav-gav

Зате здобулы гиднисть и томос

ще здобули нелоха и новие лица, которые грабят, но по новому.


15 5
423
28 січня 2022 15:12

Коли буде оптимізація чиновників міськради ??Мера і його гопників (команду) .Антинародна влада .Антилюдська .Токсична.В нас мер токсичний і його шпана.


26 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх