Мешканці будинку у Крюкові, де у пожежі загинуло троє людей, розповіли про день трагедії

28.01.2022, 12:31 Переглядів: 7 749

 

Сусіди припускають, що власниця квартири, яка горіла, могла ненавмисно спровокувати пожежу

На телеканалі ICTV вийшов випуск «Надзвичайних новин» про пожежу у Кременчуці, у якій 21 січня загинуло троє людей. У телепрограмі поговорили з мешканцями будинку, який горів, та показали, як будинок понівечило полум'я.

Коли почало горіти, частина людей встигла вибігти з під'їзду на вулицю. Через деякий час під'їзд заполонив їдкий дим, тож мешканці верхніх поверхів опинилися у пастці і не могли вибратися. Чотирьох евакуювали за допомогою автодрабини з вулиці.

Мешканець будинку Олег розповів, що на 8 поверсі гостювали дві маленькі дівчинки, надихавшись димом, одна з них знепритомніла, її виносили на вулицю на руках.

Квартира на 4 поверсі, де сталося займання, вигоріла вщент, залишилися лише самі стіни. У вогні загинула її 66-річна власниця Надія, яка мешкала сама. Вона хворіла і погано ходила.

За попередньою версією, причиною пожежі могло стати коротке замикання, адже у кімнаті, де Надію знайшли мертвою, поруч стояли телевізор, електрочайник та мікрохвильовка – усе це жінка вмикала в одну розетку. Можливо, одночасно. Тепер фахівці з'ясовують, чому сталася трагедія – через перевантаження чи несправність електромережі або обладнання.

Сусіди припускають, що Надія могла ненавмисно спровокувати пожежу, адже вже траплялися випадки, коли жінка падала, непритомніла, у цей час в неї загорявся чайник, але сусіди встигали швидко прийти на допомогу. Після одного з таких випадків родичі замість газової плити встановили Надії електричну.

Не на камеру мешканці будинку кажуть, що 51-річний чоловік та 44-річна жінка, яких знайшли мертвими у квартирі на 9 поверсі, у той день повернулися додому напідпитку. Можливо, через це не зреагували на небезпеку вчасно. Вікна їхньої квартири виходять на іншу сторону будинку, але одне з них було у кіптяві. Дим від пожежі через розбиті вікна у під'їзді виходив з іншої сторони будинку, і через відчинене вікно міг потрапити до помешкання мертвої пари. Ймовірно, чоловік та жінка задихнулися.

Зруйноване перекриття
Зруйноване перекриття

У квартирі загиблої Надії потріскалися стіни, вогонь пошкодив перекриття – і воно в аварійному стані. Тепер мешканці хвилюються, чи безпечно жити вдома після такої руйнівної пожежі.

Автор: Катерина Турубара Джерело відео: Надзвичайні новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх