Підвищення зарплат лікарям до 20 тисяч гривень: що каже мер Кременчука

23.01.2022, 11:04 Переглядів: 9 130 Коментарів: 20

 

Місто шукатиме ресурси на виплати тим, кого не фінансує НСЗУ

Нещодавно Президент пообіцяв підвищення зарплати медикам до 20 тис грн, а середньому медперсоналу – до 13,5 тис грн. При цьому повідомлялося, що підвищення стосуватиметься тих, хто працює за програмою медичних гарантій. Чи готові у Кременчуці до цього підвищення? Чи виконані всі вимоги НСЗУ для того, щоб медики отримали обіцяні гроші? Про це ТЪ запитав мера Кременчука Віталія Малецького після засідання виконкому 21 січня.

- Вимога НСЗУ буде виконана тоді, коли вона конвертується в кошти, які надійдуть. Але, знов-таки, НСЗУ на 100% не фінансує нашу медицину. Ми робимо муніципальні надбавки, доплати, ми дофінансовуємо нашу медицину. Тому наше завдання зараз – по тих лікарях, які отримують кошти від НСЗУ – виплатити ці кошти. А по тих, які не отримують (зокрема, це лікарня відновного лікування та інші заклади) – знаходити ресурси в місцевому бюджеті, - відповів мер.

Зауважимо, що, кажучи про муніципальні надбавки, мер має на увазі не персональні надбавки медикам за рахунок бюджету (у місті таких доплат немає), а додаткове фінансування галузі в цілому. Чекаємо, які виплати отримають медики за січень. Просимо читачів-медиків повідомити редакцію.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 20

1 457
24 січня 2022 10:35

ох и качели придумала зекоманда...невидать этих доплат , а пиара на всю страну.  


11 5
1 457
24 січня 2022 11:06

в стране муки нема хлеб делать, зерно аграрии продали наперед даже то, которое еще не выращено!!!А потом хлебзаводы покупают за кордоном муку из нашего же зерна,но в тридорога. А на госрезерв зерна просто нет денег!!!Оце керують зеленые идиоты. 


9 5
236
24 січня 2022 11:19

Це як було 4000 баксів вчителям?


12 0
6
31 січня 2022 16:48

Дякуйте любителям гречки на виборах!


4 1
0
31 січня 2022 17:37

В принципі, це непогано (якщо не популізм, звичайно). Жити у багатому місті з платоспроможним населенням набагато краще, ніж у депресивному бідняцькому. Але лікарі і так не бідують, наскільки я знаю. Питання: а чи не призведе таке рішення до чергового змаху маятника інфляції?


0 1
383
31 січня 2022 17:57

Цитата: M D
принципі, це непогано (
а практически это невозможно. Сейчас зарплаты медикам задерживают, минимальные.....какое повышение?


2 1
0
31 січня 2022 18:06

Цитата: cenzor

а практически это невозможно. Сейчас зарплаты медикам задерживают, минимальные.....какое повышение?

Не розумію, про яких медиків ви кажете. Про лаборантів на заборі аналізів сечі і калу? Чи про санітарок? Які мінімальні зарплати? 

Ви бачили, на яких авто пересуваються лікарі? Ви думаєте, Усанова просто так собі "управляй мєчтой" придбала? Підлеглі на дорожчих авто їздять, сором який)


0 1
383
31 січня 2022 19:31

Цитата: M D
про яких медиків ви кажете.
то есть медсестры, санитарки и лаборанты это мусор, не стоящий вашего внимания, или они не медработники?


1 1
0
31 січня 2022 19:54

Цитата: cenzor

Цитата: M D
про яких медиків ви кажете.
то есть медсестры, санитарки и лаборанты это мусор, не стоящий вашего внимания, или они не медработники?

Праця медсестер, санітарок і лаборантів почесна і важка. Проте, медсестра може робити уколи і ставити крапельниці на адресах за гроші, санітарки за доплату від родичів ретельніше піклуються про хворих. Перестаньте, хто має хоч малий шанс заробити - заробляє, і декларована зарплатня тут не дуже впливає. Ви прекрасно розумієте, що на одну зарплатню вони не живуть. Лікарі діляться з медсестрами тим, що тихенько озвучується до прийому або операції, а потім так само тихенько кладеться до кишеньки білого халату. 


1 4
383
31 січня 2022 20:37

Цитата: M D
Перестаньте, хто має хоч малий шанс заробити - заробляє, і декларована зарплатня тут не дуже впливає. Ви прекрасно розумієте, що на одну зарплатню вони не живуть. Лікарі діляться з медсестрами тим, що тихенько озвучується
ну прямо миллионеры, живут припеваючи, не несите откровенный бред в массы.



Вообще речь шла о том, что деньги не выплачивают вовремя даже минималку, о каких повышениях и надбавках идет речь?А вы почему то перевели это в совершенно другую плоскость. 


2 1
0
31 січня 2022 20:48

Цитата: cenzor

Вообще речь шла о том, что деньги не выплачивают вовремя даже минималку, о каких повышениях и надбавках идет речь?А вы почему то перевели это в совершенно другую плоскость. 

Та не треба прибіднятись, шановний. Я не розумію людей, які на словах останній огірець без солі доїдають, а по факту працюють на тому ж місці і не звільнять його під страхом смерті. Розумієте? Від двуличності вже просто верне. Це національна забава така чи як?  

Про міліонерів я нічого не казав. Живуть ті люди не гірше середнього класу, тобто підвищення зарплатні не нагальна потреба. Інакше прийдеться підвищувати всім бюджетникам. Чи вони чимось гірші за медиків і не люди?


1 0
383
31 січня 2022 20:59

Цитата: M D
тобто підвищення зарплатні не нагальна потреба.
бред полный. Кто говорит что остальным не надо повышать? Прожиточный минимум высосанный из пальца , минималка, которая не покрывает коммуналку. Тут перекос на перекосе. И опять вы вообще уходите от темы. Еще раз повторяю разговлр был о том, что оманский клоун пообещал то, чего не сиожет выполнить государство. Куда вам вечно заносит?



Цитата: M D
по факту працюють на тому ж місці і не звільнять його під страхом смерті
то есть вместо нормальной, достойной зарплаты, на которую можно жить, а не мутить какие то дополнительные зароботки, вы предлагаете просто увольняться? Интересный подход. Ну давайте уволим *** всех бюджетников- меньше расходов будет на них ...офигеть подход к достойной оплате труда....


1 0
0
31 січня 2022 21:05

Цитата: cenzor

бред полный. Кто говорит что остальным не надо повышать? Прожиточный минимум высосанный из пальца , минималка, которая не покрывает коммуналку. Тут перекос на перекосе. И опять вы вообще уходите от темы. Еще раз повторяю разговлр был о том, что оманский клоун пообещал то, чего не сиожет выполнить государство. Куда вам вечно заносит?

Прошу утриматись від емоційних забарвлень висловлювань.

Ми обговорюєм тему підвищення зарплатні медиків до певної межі. А ви яку? 

Зможе чи не зможе - питання відкрите, а ви не Ванга. Пєдаліку знайшлись кошти вдвічі збільшити місячний дохід за 2 чи 3 роки? Знайшлись. 

Припустим, кошти знайдуться. Що далі? Інші бюджетники не люди? Медики радіють, решту прокинули. Та це ж щурництво! Медики вже мали ковідні доплати. 

А якщо підвищити всім бюджетникам, то хлібина буде коштувати 50-100 гривень. Невже це так незрозуміло?

Якщо залишити все як є, то буде краще. 

 


0 0
383
31 січня 2022 21:32

Цитата: M D
Зможе чи не зможе - питання відкрите, а ви не Ванга.
судя по тому как платят сейчас, платят ковидные, сомнительно что это получится. Я и не претендую на вангу, я просто вижу что происходит.
Цитата: M D
Інші бюджетники не люди?
ну вы же говорите что они живут неплохо, учителя репетиторством занимаются за великое бабло, дворники в частных дворах подрабатывают....все же хорошо.
Цитата: M D
щурництво
вот это как раз так называется пиар зеленского на зарплатах медиков, а до этого учителей....
Цитата: M D
хлібина буде коштувати 50-100 гривень
она и так будет столько стоить из за цены на газ, топлива и элэнергии, то что тогда? Оставить как есть?Инфляция и сейчас сумасшедшая, вы в магазине давно были? Давайте зарплаты не повышать, а повышать цены, что уже происходит, но поивашему это лучше же.




1 0
0
31 січня 2022 21:33

Цитата: cenzor

Ну давайте уволим *** всех бюджетников- меньше расходов будет на них ...офигеть подход к достойной оплате труда....

Та не будуть вони (медики) звільнятись) Навіть якщо не платитимуть зарплатню взагалі. Бо не з однієї зарплатні формується дохід. 

Я не пропоную звільнятись. Лише наголошую, що підняття зарплати лише медикам і непідняття іншим бюджетникам це щурництво, а якщо піднімуть всім одночасно, то цифри інфляції з двозначних можуть раптово стати тризначними, бо живе Україна в борг.

Дуже хотілось би жити в багатій країні. Тільки економіка директивними вказівками не піднімається, треба використовувати інші способи.


0 0
383
31 січня 2022 21:47

Цитата: M D
використовувати інші способи.
может должно развиваться какое то промпроизводство, например? У нас есть только продажа ресурсов( и то олигархами) и перепродажа товаров( купил, поставил наценку, продал) . Всё.



В стране сотни минизаводов нпз, которые работают мимо кассы, аналогично с табачными минифабриками и различными производителями стройматериалов. И что никто о них незнает? Просто это того, кого надо заводы и фабрики, из нельзя сильно налогами душить. Остальных можно. Так у нас на одного белого работника триипенсионера и три черных. И еще три чиновника, которые на карман положат твои деньги в виде откатов. Поэтому как не развивайся, пока бюджет не будет разворовываться ничего не хватит, сколько не позычай и не печатай овгз.


2 0
0
31 січня 2022 21:52

Цитата: cenzor

ну вы же говорите что они живут неплохо, учителя репетиторством занимаются за великое бабло

А хіба ні?

Давайте зарплаты не повышать, а повышать цены, что уже происходит, но поивашему это лучше же.

Не знаю, як донести до вас просту річ. Якщо десь не платять взагалі або платять так мало, що не прожити - це означає, що робітник не потрібен. Просто в лоба не скажуть, так історично склалось, бо двуличність всюди. Якщо ж платять дуже мало, а робітник тримається за таку роботу зубами і нікуди не їде (на зарплатню в 100 разів вище) - це означає, що або як спеціаліст він ніякий, або просто добирає до комфортного доходу якимсь чином. У нас є гарні лікарі? Є. Мала зарплатня у них? Мала. Як так може бути? Хабарі і "вдячності". Тобто тут все добре. Далі. Є медики, у яких мала зарплатня і вони без хабарів? Вони не потрібні в даному статусі і часі конкретному закладу. От і все. 

Так, пісюніст займається популізмом, та ви трохи недооцінюєте його талант.

 


0 1
383
1 лютого 2022 06:16

Цитата: M D
Якщо десь не платять взагалі або платять так мало, що не прожити - це означає, що робітник не потрібен.
это все бюджетники получается.
Цитата: M D
або як спеціаліст він ніякий, або просто добирає до комфортного доходу якимсь чином
либо возраст не позволяет уехать, либо семья дороже , не? Так не может быть?вы почему то видите всех исключительно молодыми, здоровыми и оторванными от детей или родителей. Мир более разнообразен. Не впихивайте всех в свои рамки. Я например , считаю что минимальная зп должна обеспечивать бюджетника минимальным комфортом, а не выживанием. А потом давай субсидии придумывать, пилить их. Бюджетники такие же налогоплательщики и с них так же берут налог как и со всех. Почему они должны быть дальше от средней заработной платы. То что государство в лице писюнкового злодия не может найти на это денег, что бы не раскачать инфляцию, это меня налогоплательщика, как и бюджетников, не должно волновать. Нужно работать, а не пилить бюджет на мнимое строительство дорог и занимании денег за бугром. Коррупция не только не уменьшилась, мы погрязли в ней за эти 2,5 года еще глубже. 


5 0
383
1 лютого 2022 08:17

Както тут был спор про субсидии. Вот интересный текст. 

Мінсоцполітики планує позбавити велику частину українців субсидій, а також стягнути з них виплати за минулі роки. Проект відповідного наказу опублікований на сайті Федерації Профспілок України.
В документі визначається, що органи соцзахисту населення перевірятимуть кожного отримувача субсидій згідно звіту Мінфіну, а також у дев’яти реєстрах. Отримувач повинен буде з документами у руках доводити, що ані він, ані члени його родини не мають додаткового майна і не отримують надприбутків. В іншому випадку суму, яку такий громадянин буде винен державі, розрахують чиновники соцзахисту.
Можна було простіше: оголосити усіх мільйонерами, стягнути з кожного податок, як з мільйонера, а потім хай у судах доводять, що мільйонів не мають. А то грошей на Велике Крадівництво бракує…

0 0
383
1 лютого 2022 13:41

Ще не всі зроблені разом.


1 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх