Самі себе перехитрили: чому в мешканців три дні не було нормального опалення

24.12.2021, 12:29 Переглядів: 8 599 Коментарів: 4

 

Класичний випадок, коли регулюють подачу теплоносія не там, де треба

До редакції звернувся Олександр, мешканець вулиці Гвардійської, 11. Учора він поскаржився, що в квартирах їхнього 5-го під'їзду три дні немає якісного опалення. Із настанням морозів температура у квартирах впала до 16 градусів (нормативна — це 18 градусів — ред.). За його словами, у сусідніх під'їздах усе гаразд — у деяких квартирах температура ледь не до 30 градусів доходить. (З нашої точки зору, тут теж негаразд — бо за спеку у квартирах потім прийдуть захмарні рахунки, причому не лише тим, хто жив у «Африці», а й тим, хто мерз, бо показники теплового лічильника розподіляються на всіх).

Олександр звернувся до керуючої компанії «Житлорембудсервіс» — там порадили звернутися ще й до надавача послуг Кременчуцької ТЕЦ, адже від ТЕЦ залежить перерахунок за опалення. Натомість мешканець будинку хотів навіть не перерахунку, а тепла у ці холодні зимові дні та скаржився редакції, що на його заявку ніхто не реагував більше доби.

ТЪ поспілкувався з Віктором Воликом, заступником директора керуючої компанії «Житлорембудсервіс». Він якраз виїжджав на скаргу мешканця з будинку на Гвардійській. Згодом керівник розповів: самі ж мешканці й наробили собі проблем, регулюючи подачу теплоносія на вводі у будинок, де встановлений лічильник тепла — на запірній арматурі (інакше засувка, сопло). Одні «прикручували» теплоносій — інші у цей час мерзли. Більше того: від неправильного регулювання забилися труби у 1-му та 5-му під'їздах.

- Заявку ми виконали. Подачу теплоносія відрегулювали, труби прочистили. І попередили мешканців, щоб більше так не робили. Заявник пообіцяв поспілкуватися з цього приводу з іншими мешканцями. Тим більше, що в цьому будинку є окремі елеваторні вузли у під'їздах, де можна регулювати подачу теплоносія, не втручаючись у подачу тепла на весь будинок і не зашкоджуючи при цьому сусідам, - наголошує Віктор Волик.

Комунальники неодноразово попереджали, що засувка на вводі в будинок (сопло) не призначене для регулювання подачі теплоносія. Налаштування роблять працівники керуючої компанії на початку сезону. Проте мешканці часто нехтують цим правилом — заради економії. Але така економія інколи «вилазить боком» сусідам.

Повністю і правильно вирішує проблему регулювання тепла у будинку індивідуальний тепловий пункт (ІТП) з автоматичним регулюванням.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

4 365
1
24 грудня 2021 12:34

. Більше того: від неправильного регулювання забилися труби у 1-му та 5-му під'їздах.
smile  чим забилися від регелювання? шо там тече? це ж тре було додуматися таке ляпнути


38 4
540
1
24 грудня 2021 12:39

Цитата: zzzzzz

. Більше того: від неправильного регулювання забилися труби у 1-му та 5-му під'їздах.
smile  чим забилися від регелювання? шо там тече? це ж тре було додуматися таке ляпнути

Ага, ще додам:а як же влітку ті труби промивалися при підготовці до опалювального сезону, що вони забиваються від регулювання?


22 84
601
24 грудня 2021 13:51

ХК відшив, тому Олександр звернувся в ТЪ? )))

Я собі вікна поміняв на дорогі. Батарея лед тепла але в квартирі ташкент. Раджу!


8 22
45
24 грудня 2021 15:27

Цитата: Чувааак

ХК відшив, тому Олександр звернувся в ТЪ? )))

Я собі вікна поміняв на дорогі. Батарея лед тепла але в квартирі ташкент. Раджу!

Установил все окна с двойным стеклопакетом, утеплил балкон, заменил все батареи на биметалл. С учетом всего этого температура зимой доходила до 10 градусов  т.к. не грела батарея на кухни и в спальне. Сколько не обращался в «житлорембудсервис» приезжали пробовали спускать воздух  и ответ был один «кто-то из соседей поставил теплый пол, ходи по соседям ищи». Обращался в ТЕЦ, те приехал замеряли температуру на входе и обратку, сказали у нас все норм, начинай опять танцы с бубном с управляющей. Только после жалобы в департамент ЖКХ в мае приехали поменяли какой-то кран на тех этаже и тогда в квартире стало тепло (да и на улице правда тоже). Так что мое мнение если батареи не греют хоть кирпичом заложи окна тепло не будет.


28 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх