Поділили три мільярда під ялинкою. Бюджетна сесія Кременчуцької міськради

16.12.2021, 10:02 Переглядів: 7 076

 

Онлайн-трансляція - КТРК. На сесію виносять 52 питання, але будуть додаткові. Працюватимуть депутати під ялинкою - її встановили у сесійній залі

Сьогодні, 16 грудня, депутати зібралися на сесію Кременчуцької міської ради, головне питання якої - про міський бюджет на 2022 рік. Головний фінансовий документ доробляли напередодні сесії - лише 15 грудня він став доступним на сайті Кременчуцької міськради. Тобто депутати фактично не мали часу на ознайомлення з бюджетом. 

Головні цифри бюджету такі:

  • 2,8 млрд грн - доходи
  • 3 млрд грн - витрати. Зазор між доходами та витратами фінансисти пояснили залученням кредитних ресурсів.

Бюджет обмежений, у ньому немає грошей на будівництво (навіть розпочаті об'єкти) та інші капітальні витрати. Утискаються витрати на соціалку. Проте мерія знайшла 24 мільйона на власний піар - комунальне телебачення разом з газетою. 

Інтрига цього дня - чи взагалі проголосують депутати за цей бюджет - чи таки відправлять його на доопрацювання. 14 грудня профільна депутатська комісія з питань бюджету та фінансів не погодила бюджет і підтримала пропозицію голови комісії Олександра Плескуна - зняти документ на доопрацювання. Головні аргументи на користь такого рішення - депутати не бачили цифр, бюджет не пройшов обговорення. Але тут є й інший момент: дехто з депутатів був невдоволений тим, що обділять їхні округи. Зокрема, Олександр Яцина.

Проте учора, 15 грудня, з'явилася пропозиція про додатковий проєкт рішення - Програму розвитку Кременчука, завдяки якій кожен з депутатів має отримати по мільйону на свій округ на вирішення його потреб разом з виборцями. 42 депутата - 42 мільйона. І тут додається ще одна інтрига: гроші на цю програму планується взяти з боргів за землю, а найбільший боржник - це АвтоКрАЗ: підприємство винне у бюджет 39 млн грн. Нагадаємо, минулого разу мерія через депутатів спробувала позбавити АвтоКрАЗ земельної ділянки на вулиці Київській - але рішення не пройшло, не вистачило голосів. 

Тепер мер та його команда, підкуповуючи депутатів грошима на округи, зроблять спробу протягти одразу два рішення: і про бюджет, який не пройшов обговорення, і про позбавлення АвтоКрАЗу землі (це питання знову фігурує серед земельних). 

До ухвалення бюджету депутати розглянуть купу міських програм, під які виділятимуть фінансування. 

Про хід сесії, її напружені моменти та ухвалені рішення - на нашому сайті. Слідкуйте за стрічкою новин. 


Уже зараз під мерією мітингують обурені батьки дошкільнят, бо через затяжні ремонти зачинено 7 дитсадків. Є й вимога від батьків школярів - не позбавляти школярів пільгового проїзду. Початок сесії затримується - мер спілкується з батьками дітей біля мерії. 


До порядку денного сесії внесені питання:

1. Про затвердження плану роботи Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на 2022 рік.

2. Про затвердження рішень виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 26.11.2021 № 1650, від 26.11.2021 № 1651.

3. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 23 листопада 2021 року «Про затвердження Програми «Профілактика правопорушень, протидії злочинності та сприяння діяльності правоохоронних органів на території Кременчуцької міської територіальної громади на 2022 рік».

4. Про затвердження Програми підтримки уповноважених органів з питань пробації Автозаводського та Крюківського районів м. Кременчука на 2022 рік.

5. Про затвердження Програми цифрової трансформації Кременчуцької міської територіальної громади на 2022-2025 роки.

6. Про затвердження Комплексної програми підготовки молоді Кременчуцької міської територіальної громади до військової служби і призову її до Збройних сил України та Національної гвардії України на 2022-2026 роки.

7. Про затвердження міської Програми сприяння розвитку інформаційної діяльності КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на  2022-2026 роки.

8. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22 грудня 2020 року «Про затвердження Програми охорони довкілля Кременчуцької міської територіальної громади на період 2021-2025 роки» («Довкілля-2025»).

9. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22.12.2020 «Про затвердження Плану роботи Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік».

10. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 26.01.2021 «Про затвердження Програми сприяння розвитку малого і середнього підприємництва на території Кременчуцької міської територіальної громади на 2021-2023 роки».

11. Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л.Я.Левітана» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області та затвердження його в новій редакції.

12. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 28 вересня 2021 року «Про виключення об’єктів нерухомого майна з переліку об’єктів, які належать до комунальної власності та підлягають приватизації у визначений спосіб».

13. Про надання згоди на списання нерухомого майна, яке належить до комунальної власності Кременчуцької міської територіальної громади.

14. Про включення до Переліку другого типу об’єктів оренди, що належать до комунальної власності Кременчуцької міської територіальної громади, укладення договорів оренди без проведення аукціону.

15. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 03.12.2020 «Про затвердження структури та загальної чисельності виконавчих органів Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області VIII скликання».

16. Про затвердження плану дій та плану моніторингу із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» Кременчуцької міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

17. Про затвердження статутів комунальних закладів позашкільної освіти «Кременчуцький міський Будинок дитячої та юнацької творчості», «Об?єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання», «Клуб юних моряків «Гардемарин» у нових редакціях.

18. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 22.12.2016 «Про затвердження Програми перспективного розвитку «Освіта Кременчука» на 2017-2021 роки».

19. Про внесення змін до відомостей Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області.

20. Про забезпечення здійснення міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами на здійснення видатків у сфері освіти.

21. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 12 грудня 2019 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» м. Кременчука на 2020-2022 роки».

22. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 12 грудня 2019 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» м. Кременчука на 2020-2022 роки».

23. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 12 грудня 2019 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» м. Кременчука на 2020-2022 роки».

24. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 03 вересня 2020 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцька міська лікарня «Правобережна» на 2021-2023 роки».

25. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 03 вересня 2020 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцька міська дитяча лікарня» на 2021-2023 роки».

26. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 11 березня 2021 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцька центральна районна лікарня» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області  на 2021-2023 роки».

27. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 03 вересня 2020 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцька перша міська лікарня ім. О.Т.Богаєвського» на 2021-2023 роки».

28. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 03 вересня 2020 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцький перинатальний центр II рівня»  на 2021-2023 роки».

29. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 12 грудня 2019 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька»  на 2020-2022 роки».

30. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 03 вересня 2020 року «Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня відновлювального лікування»  на 2021-2023 роки».

31. Про затвердження Міської цільової програми запобігання поширенню коронавірусної хвороби на 2022 рік.

32. Про затвердження комплексної програми розвитку комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцький міський стоматологічний центр» на 2022-2024 роки.

33. Про затвердження комплексної міської програми «Доступна аптека» в  м. Кременчуці на 2022-2024 роки.

34. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 12 грудня 2019 року та рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22 грудня 2020 року.

35. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22 грудня 2020 року «Про затвердження міської Програми по видаленню аварійних, сухостійних та фаутних дерев, а також кронування дерев, що  досягли вікової межі, на території Кременчуцької міської територіальної громади».

36. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 21 грудня 2017 року «Про затвердження Програми розвитку дорожньо-мостового господарства міста Кременчука на 2018-2022 роки».

2.37. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22 грудня 2020 «Про затвердження Програми розвитку зовнішнього освітлення Кременчуцької міської територіальної громади «Світло на 2021-2025 роки».

38. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22 грудня 2020 року «Про затвердження міської Програми «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2021-2023 роки Кременчуцької міської територіальної громади».

39. Про надання згоди КП «КОМФОРТНИЙ ДІМ» на безоплатну передачу у спільну сумісну власність співвласників багатоквартирних будинків лічильників обліку електричної енергії.

40. Про затвердження Програми утримання кладовищ Кременчуцької міської територіальної громади та забезпечення діяльності КП «СКРП» на 2022-2024 роки.

41. Про внесення змін та доповнень до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 25 травня 2021 року «Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території центральної частини міста Кременчука».

42. Про затвердження Плану економічного і соціального розвитку Кременчуцької міської територіальної громади на 2022 рік.

43. Про бюджет Кременчуцької міської територіальної громади на 2022 рік.

44. Про внесення змін до рішень органів місцевого самоврядування.

45. Про відмову в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам.

46. Про передачу земельних ділянок у власність громадянам.

47. Про надання та відмову в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

48. Про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) юридичним та фізичним особам.

49. Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель.

50. Про надання, вилучення та оформлення земельних ділянок в оренду.

51. Про зміну цільового призначення земельних ділянок та відмову в зміні цільового призначення земельної ділянки.

52. Про затвердження документації із землеустрою.

53. Різне.

Автор: Альона Душенко Фото: Тетяна Донченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх