В Новогалещинській територіальній громаді оновили Будинок культури

12.10.2021, 13:35 Переглядів: 1 558

 

На внутрішні роботи пішло 2,3 млн гривень

Центр культури, дозвілля, спорту та туризму, що в Новій Галещині, є осередком культури для всієї територіальної громади. Займаються в ньому від наймолодших до найстарших, а всі інші регулярно відвідують концерти. Але приміщення не один десяток років не ремонтувалося, тому умови в ньому м’яко кажучи не відповідали нормам. Для того, щоб приміщення було сучасним, теплим та оснащеним сучасною технікою пішов не один рік та знадобилася підтримка з боку відповідального бізнесу.

- В приміщенні центру фактично залишилися самі стіни. Самостійно охопити такий об’єм робіт та коштів громада не змогла б, - розповідає Світлана Самсонова, голова Новогалещинської селищної ради. – Разом з Біланівським гірничо-збагачувальним комбінатом з групи Ferrexpo, нашим соціальним партнером, ми розпочали ремонтні роботи. Розпочали минулого року з внутрішніх робіт, а в цьому році перейшли до утеплення. Крім того, що результат перевершив очікування, так ми ще й випередили план, виконавши роботи за два роки.

Сумісний проєкт вийшов не з дешевих, на внутрішні роботи витрачено 2,3 млн гривень: 1,4 млн Біланівського ГЗК та 900 тисяч Новогалещинської ОТГ. На зовнішні роботи по утепленню виділили 4 млн. гривень: 1,5 млн від громади та 2,5 млн від комбінату. Окрім цього, в період з 2017 по 2019 роки Біланівський ГЗК допомагав Будинку культури з ремонтом покрівлі, музичного кабінету та з закупівлею акустичної системи.

В Будинку культури навчаються співу, музики, танцям. Викладачі працюють місцеві та з сусідньої Козельщинської громади. Найкращим показником діяльності закладу є численні заходи, концерти, високий рівень та професіоналізм яких вражає. До того ж, артисти з Новогалещинської громади часто виступають на сцені міста Горішні Плавні.

- Такі заклади мають функціонувати та розвиватися, бо їх діяльність має велике значення для розвитку культури в середині громади. Благодійність нашого підприємства націлена саме на підтримку таких значущих об’єктів для соціальної інфраструктури, - говорить Ольга Мокра, фахівець з корпоративної соціальної відповідальності та зв’язків з громадськістью ТОВ «Біланівський ГЗК». – А найважливіше, що ми бачимо результат нашої співпраці. 

А співпраця між громадою та комбінатом дійсно варта уваги. Лише в минулому місяці презентували завершення ряду робіт по Новогалещинському ліцеї: утеплили фасад, встановили паркан та замінили освітлення двох поверхів. Вартість виконаних робіт перевищила 4 млн гривень. Окрім того, до кінця року обіцяють презентували ще декілька великих проєктів в рамках політики соціальної відповідальності Біланівського гірничо-збагачувального комбінату.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх