Працівників шкільних їдалень будуть перевіряти на стафілокок

12.10.2021, 13:03 Переглядів: 2 417 Коментарів: 1

 

Перевірки пов'язані з тим, що в поточному навчальному році в закладах освіти вже зафіксували спалахи гострих кишкових інфекцій

Під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування» в Дніпрі міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував, що з 11 жовтня МОЗ розпочне раптові перевірки працівників шкільних харчоблоків на носійство золотистого стафілокока. І сьогодні такі перевірки дійсно почалися, повідомляє пресслужба міністерства.

За словами міністра, виявлені носії інфекцій будуть відсторонені від роботи на час лікування й до повного одужання, адже йдеться про безпеку дітей.

- У поточному навчальному році в закладах освіти вже зафіксували резонансні  спалахи гострих кишкових інфекцій. Це відбулося через порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм — люди, які готували їжу в школах, були носіями золотистого стафілокока, — сказав Ляшко.

Віктор Ляшко зауважив, що раптові перевірки допоможуть з’ясувати, чи відбуваються насправді медичні огляди, які мають проходити працівники харчоблоків. Або ж це просто формальність.

- Те, що ми побачили з ПЛР-тестами, з підробкою COVID-сертифікатів дає підстави думати, що і з медичними оглядами в нас не все в порядку. Ми дали можливість працювати шляхом впровадження дерегуляційних змін, але нам потрібна якість. І сьогодні ті, хто буде порушувати, хто виписуватиме довідки, не проводячи відповідних досліджень або медичних оглядів, будуть піддаватися і відповідним покаранням. Такого не може бути в системі охорони здоров'я, — зазначив міністр.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

351
12 жовтня 2021 21:36

Для Украины, как показало время, куда страшнее инфицирование  заболеванием Зе!филокок. Два с половиной года назад было инфицировано 73%. Некоторых до сих пор плющит не отпускает.


1 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх