Депутат Лазоренко: «Через помилки чиновників мерії депутати голосують за протиправні рішення!»

7.09.2021, 12:02 Переглядів: 2 590 Коментарів: 2

 

Резонансна справа про закриття кременчуцьких бібліотек набирає нових обертів. Голова фракції ПП «Європейська Солідарність» в Кременчуцькій міській раді, вдруге, звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з новою Позовною заявою, в якій просить визнати незаконним і скасувати рішення Кременчуцької міської ради. Так, від 18 серпня, депутати провладною більшістю «протиснули» нове рішення, яким чиновники спробували виправити ситуацію зі знищенням бібліотечної системи в нашому місті, надавши статус окремих бібліотечних філій трьом звичайнісіньким пунктам видачі книг. 

Інше, про що стало відомо під час напрацювання позовної заяви, це про незадовільну професійну кваліфікацію міських чиновників, які займалися підготовкою даного рішення. Відтак, депутати проголосували за статут новоствореного комунального закладу культури в якому містяться істотні порушення. Розробники, в одному з пунктів, посилаються на постанову Кабінету Міністрів України від 30.05.1997 №510, яка вже давно втратила чинність, що в свою чергу призвело до прийняття протиправного рішення і невідповідності статуту. 

Не обійшлося і без монополії міського голови, що посилаючись на вищезгаданий статут, одноосібно призначає і звільняє з посади директора  комунального підприємства. Особливо цинічно виглядає речення, згідно з яким, робить він це, відповідно до вимог законодавства України. Щоправда, нічого спільного з діючими нормативно-правовими актами цей пункт немає. 

Посилаючись на Закон України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» а також на Закон України «Про культуру» вбачається, що керівника «Кременчуцької міської публічної бібліотеки» має призначати керівник органу управління після проведення відбору комісією згідно оголошеного конкурсу і підписання контракту, але про це автори проекту вирішили не згадувати.

Отже і ці пункти статуту не відповідають чинному законодавству, оскільки міський голова не є керівником органу управління та не наділений повноваженнями призначати та звільняти керівника закладу. Можна зробити висновок, що вже друге рішення Кременчуцької міської ради, яке підписане міським головою, і який, наділив себе такими повноваженнями всупереч Конституції України і Законів України, є протиправним. 

Депутат Кременчуцької міської ради Лазоренко Богдан Русланович:

- Мене надзвичайно турбує кваліфікація наших чиновників, адже цей проєкт рішення розроблявся цілим Управлінням культури і туризму, який в свою чергу, мали б перевіряти на відповідність працівники Юридичного департаменту міськвиконкому. Його підписував і віце-мер Руслан Проценко. Постає логічне питання про роздуті штати і про те, навіщо платити зарплатню тим, хто навіть  не в  змозі перевірити актуальність офіційного документу? Фактично, депутати голосують наосліп, за бозна-що. Можливо, щоб не скорочувати бібліотекарів, краще звільнити кілька кабінетів в будівлі мерії? Ця справа стала для мене більш ніж принциповою і якщо комусь здавалося, що я зупинюся на півшляху, то вони сильно помилялися. Я не дам знищити бібліотечну систему в нашому місті.
Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

138
6 вересня 2021 16:35

Очень хорошее предложение насчёт освобождения кабинетов 

 как альтернативе закрытия библиотек.


30 2
735
7 вересня 2021 12:39

Невідповідність займаній посаді. І скільки ж ці чиновники наприймали незаконних рішень?


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх