Не лише КВБЗ, але й імпорт: міністр інфраструктури висловився за конкурентні закупівлі вагонів

17.08.2021, 08:01 Переглядів: 3 441 Коментарів: 3

Міністр інфраструктури Кубраков солідарний з новим очільником УЗ Камишиним – планують купувати не лише українські, але й імпортні вагони

«Укрзалізниця» в подальшому планує закуповувати імпортні вагони, щоб посилити конкуренцію і допомогти Крюківському вагонобудівному заводу підтягнутися до європейського рівня. Такою є позиція нового очільника «Укрзалізниці» Олександра Камишина. Ця заява стала дисонансом на фоні попереднього курсу на підтримку вітчизняного виробника (згадаймо відповідний законопроєкт про локалізацію). І особливо – на фоні закупівлі 100 вагонів у КВБЗ без конкуренції – за переговорною процедурою.

Тож ТЪ запитав, що думає з цього приводу міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час його візиту до Кременчука 14 серпня. Цього дня пан Кубраков (нова людина в уряді) якраз відвідав КВБЗ разом з т.в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександром Камишиним.

 

- Нещодавно новий очільник «Укрзалізниці» заявив, що купуватимуть імпортні вагони, і це посилить конкуренцію і дасть розвиток вагонному заводу. Ви поділяєте його точку зору?

- Я, звичайно, поділяю його точку зору, тому що не може одне підприємство робити все. Є нормальна конкуренція – є Hundai, а є наш «Тарпан», і це нормально, коли є два потяги, коли можна порівнювати, які вони в експлуатації, через 10 років. Я повністю підтримую, - відповів Кубраков.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: kvsz.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

735
17 серпня 2021 09:43

О це вже більше схоже на правду. 

 

P.S. Розвиток вагонному заводу не дасть конкуреція з іноземцями. Спочатку потрібно модернізувати підприємство де досі використовуються преси 30-х років.


8 1
540
1
17 серпня 2021 12:32

Цитата: shtai

О це вже більше схоже на правду. 

 

P.S. Розвиток вагонному заводу не дасть конкуреція з іноземцями. Спочатку потрібно модернізувати підприємство де досі використовуються преси 30-х років.

Так може Приходько ще в 90-х варто було над цим задуматись?


4 34
4 363
1
17 серпня 2021 12:58

Цитата: s2e7r8g
в 90-х варто було над цим задуматись?
а смысл? оно и так капало на карман. Так же как и Краз...


6 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх