Стоматолог з Кременчука піднявся на Еверест

4.07.2021, 07:58 Переглядів: 6 829 Коментарів: 1

 

Що здивувало мандрівника

Стоматолог з Кременчука Віталій Ануфрієв «за компанію» та без підготовки піднявся на Еверест. Про історію свого сходження він розповів на зустрічі з містянами, яка проходила у локації «Геокупол», що на пляжі у парку Придніпровський.

За словами мандрівника, разом з друзями він придбав тур до Непалу і потрапив аж до базової станції гори Еверест, а це – понад 5 тис м. До слова, Еверест – це найвища вершина земної кулі і знаходиться вона в Гімалаях.

Як стало відомо виданню, кременчужанин займається плаванням , а у походи ходив лише в шкільні роки. Однак це не завадило йому прийняти спонтанне рішення і погодитися на сходження, про яке мріють багато альпіністів.

«Я зрозумів, чому краще гір можуть бути тільки гори», – говорить пан Віталій, зазначаючи, що пережиті відчуття забути просто не можливо, хоча не всі вони були позитивними і сходження далося йому досить важко. Страшно було засинати... були моменти, що не дихаєш. Страшно розуміти, що тих, хто пересік лінію життя і кому стало погано вже не рятують», – поділився мандрівник.

Весь шлях туристів супроводжували місцеві жителі, які наймаються допомагати туристам.

«Якщо тут, на землі, в нас розширений кругозір і багато напрямків мислення, то там одне-два, бо в горах так часто змінюється погода, що доводиться тільки погодитися на її умови», – розповідав альпініст.

Що здивувало мандрівника, так це те, що діти-шерпи на висоті 4 тис м ганяють у футбол, у той час, як дорослі люди ледь можуть рухатися.

Історія кременчужанина дійсно справила враження на слухачів.

«Він унікальна людина! За компанію поїхати в Непал –  це потрібно ще уміти!» – говорить голова Потоківського старостинського округу, турист із стажем Юрій Зоря.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
5 липня 2021 12:34

Все же напишу комментарий.

При всем уважении к путешественнику Виталию Ануфриеву, мои претензии к автору этого "материала".

Для Вас есть разница между трекингом к базовому лагерю Эвереста (не базовой станции как у Вас в материале) и восхождением на Эверест???

Это даже не как "Был на турбазе Заросляк под Говерлой" и "взошел на Говерлу". Это намного дальше, намного выше и намного тяжелее. Без подготовки, денег (больших денег) на Эверест не поднимаются.
Фотка к материалу тоже достойная.


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх