Підприємці скаржаться: через стихійну торгівлю не можуть під'їхати до власних магазинів

29.06.2021, 11:33 Переглядів: 5 703 Коментарів: 5

 

Мер вважає, що поліція робить недостатньо

Протягом останнього тижня від підприємців надходило багато скарг, що на зупинці «Героїв України» і біля колишнього кафе «Казка» процвітає стихійна торгівля. За словами начальниці управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики Людмили Жорняк, обурюються підприємці, які працюють там легально:

– Вони телефонували і мені, і декілька разів вони зверталися до служби допомоги мера, і писали письмові звернення про те, що вже (стихійні торговці – ред.) так розташувалися, що неможливо під'їхати до власного магазину.

Вона сказала, що будуть просити, аби долучилися представники правоохоронних органів, щоб не лише її управління та управління контролю за станом благоустрою займалися цим питанням. Мер дав доручення підготувати офіційного листа до керівника поліції за його підписом.

- Втрачається діалог. Робота дільничних інспекторів не видна, робота профілактична – ну так, по виклику і для того, щоб списати через 2 місяці справу. Вчора в'їжджав в Кременчук в дві години ночі, за мостом бачив дві прекрасні ситуації: одну фуру патрульна поліція за мостом зупинила, іншу вела по мосту і на третю чекала біля в'їзду на міст. Якщо у нас є якесь розуміння про те, що у місті треба наповнювати бюджет, організовувати процеси харчової і побутової безпеки (бо невідомо що і в яких умовах там зберігається і продається), то давайте залучати патрульну поліцію, Національну поліцію до цих процесів. Дуже класна робота: стояти перед мостом чекати фуру, а потім з виключеними проблисковими їхати за нею або сидіти у відремонтованому поліційному відділку і чекати, може, хтось до тебе прийде, щось вдасться заробити. Давайте листа і будемо з колегами розмовляти більш серйозною мовою, - відповів міський голова Віталій Малецький.

Людмила Жорняк повідомила, що вже підготовані графіки рейдів, в і липні, вона сподівається, поліція долучиться до них.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: zak-dpss.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

4 365
1
29 червня 2021 11:36

ще трошки покращень і буде вопше казка в місті. Роботи немає, пенсії та оф зарплатня мізерні, жебраками стали ми, зато не порох, тепер сміємося разом!


29 27
54
29 червня 2021 13:49

На Героїв України вже скоро буде як колись в 90х - ринок на всій алеї. Я розумію бабусі з огороду везуть і все таке, але зараз там уже відсотків 70 стоїть бізнесменів. Є недалеко ринок Універсальний де купа пустих місць, в тому числі і недорогі для селян, але ні поліція ні міська влада нічого не роблять, щоб змусити повністю законними методами (які є) перевести всю цю торгівлю на ринок...


22 10
423
29 червня 2021 15:08

Торгівля стихійна - це такий собі барометр якості життя громадян.Була б більш менш пристойна пенсія,не було б бабусь на асфальті. Хоча і перекупників там немало.Мерові з його окладом не зрозуміти тих у кого 2 200 пенсія,а є ще менша.


24 0
739
1
29 червня 2021 17:08

BS, підтримую. Поруч гарний базар. Міста багато, чого не торгувати там?


6 9
1 457
29 червня 2021 18:47

Цитата: Туся
чого не торгувати там?
то шо там коли здеруть містове, потім якийс штраф за то шо молоком торгують, та ще за щось, то ви ті продукти не купуватиме, бо ціна буде інша.


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх