Перша чи Друга ліга: «Кремінь» вийшов з відпустки й готується до чемпіонату (доповнено)

26.06.2021, 09:29 Переглядів: 2 387 Коментарів: 1

  

Рішення мають затвердити на найближчому засіданні Центральної ради ПФЛ

24 червня відбулася Конференція ПФЛ на якій офіційно затвердили склади учасників Першої та Другої ліг. Атестаційна комісія ПФЛ ухвалила попередній склад Другої ліги. У групі А виступатиме 15 команд, а групі Б - 16 команд.

Перша ліга: Агробізнес, Авангард, Альянс, Волинь, ВПК-Агро, Гірник-Спорт, Миколаїв, Нива Тернопіль, Оболонь, Полісся, Прикарпаття, Минай, Кривбас, Ужгород, Метал, Поділля
Друга ліга, група «А»: Буковина, Диназ, Карпати (Галич), Нива Вінниця, Рубікон, Чайка, Чернігів, Дніпро (Черкаси), ТОВ Карпати (Львів), МФА Мукачево, ЛНЗ Лебедин, Лівий Берег, Любомир, АФСК, Епіцентр, Тростянець
Друга ліга, група «Б»: Балкани, Енегрія, Металург, Миколаїв-2, Нікополь, Перемога, Реал Фарма, Таврія, Яруд, Кремінь, Кристал, Суми, Скорук, СК Полтава, Вікторія, Вовчанськ
Всі команди Першої та Другої ліг отримали атестати. Проте першоліговий футбольний клуб «Миколаїв» повідомив, що попри збережену прописку у Першій лізі (4 місце) - планує взяти участь в Другій лізі.
- За відсутності необхідної фінансової допомоги з боку керівництва міста, МФК «Миколаїв» прийняв єдине можливе в цих умовах рішення – у сезоні 2021-2022 перейти з першої до другої ліги ПФЛ України, - йдеться у повідомленні на офіційному сайті міського футбольного клубу Миколаїв. 
Хоч кременчуцька футбольна команда «Кремінь» за спортивним принципом понизилася у Другу лігу, вболівальники до останнього не втрачають шанс на диво й збережену прописку у Першій лізі.
Чи замінить «Кремінь» миколаївський клуб у Першій лізі, як це колись зробив запорізький «Металург» замість «Балкан» - дізнаємося найближчим часом. 
Старт сезону запланований на 24 липня. Жеребкування календаря відбудеться 1 липня. Старт першого етапу Кубка України розпочнеться 4 серпня.

Формат Першої ліги

Чемпіонат Першої ліги пройде за участі 16 клубів. Суперники зіграють у два кола. За підсумками 30 турів перші дві команди отримають прямі путівки до Прем'єр-ліги, а на третю і четверту чекають стикові матчі відповідно з 14-ю і 13-ю командами УПЛ.

Колективи, які посядуть у Першій лізі місця з 13-го по 16-е, понизяться в класі. На зміну їм прийдуть по дві найсильніші команди з двох груп Другої ліги.

Клуб, який фінішує на 12-му місці в Першій лізі, проведе матч плей-оф із переможцем зустрічі між командами, які посіли 3-е місце в обох групах Другої ліги.

Кремінь вийшов з відпустки

Тим часом вболівальники «Кременя» помітили, що кременчуцька команда вийшла з відпустки й приступила до тренувань. Серед місцевих вихованців, які залишилися в команді - помічені новачки. «Телеграфу» вдалося дізнатися, що «Кремінь» 24 червня вийшов з відпустки під керівництвом нового тренера. Наступного тижня запланований перший контрольний матч.  
Зауважимо, що після завершення чемпіонату 2020/2021 з'явилася інформація, що клуб розпрощався з тренерським і адміністративним штабом та більшістю гравців. Також у команді затримки з виплати заробітної плати. Проте жодну інформацію не підтвердило й не спростувало керівництво ФК «Кремінь».

Доповнено 

«Кремінь» розпочав підготовку під керівництвом тренера Ігоря Столовицького, якому допомагатиме тренер Віталій Кобзар. 28 червня Кремінь зіграє перший контрольний матч. Гра з Гірник-Спортом відбудеться у Горішніх Плавнях. Початок матчу о 18.00. 1 липня відбудеться другий контрольний матч у Горішніх Плавнях.
28 червня. Гірник-Спорт - Кремінь
1 липня. Гірник-Спорт - Кремінь 
04 липня. Кремінь - Олександрія U-19
07 липня. АФСК (Київ) - Кремінь 
11 липня. Кривбас (Кривий Ріг) - Кремінь 
17 липня. Оболонь (Київ) - Кремінь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
6 липня 2021 16:44

В Кубке сыграют с Горняк-Спорт, во 2-й лиге первый матч 25 июля в гостях с Николаев-2, дома 31 июля с Волчанском.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх