Україна захлинається в смітті: у Міндовкілля знають, як вирішити проблему

1.06.2021, 16:14 Переглядів: 2 050 Коментарів: 2

 

За прогнозами, в перші 5 років після прийняття нового законопроєкту сміттєпереробні підприємства зможуть зібрати до 4,3 млн тон упаковки, створивши до 20 тисяч робочих місць.

Проблема переробки сміття в Україні набула гігантських масштабів: у той час коли кожен українець генерує до 500 кілограмів сміття на рік, переробляють лише 3-5%.

- В Україні тільки офіційно налічується 5455 звалищ, які займають 4% території країни. А несанкціонованих звалищ, за приблизними оцінками, в 5 разів більше, - стверджує активіст і координатор в Solid Waste Consult «Ukraine — Bavaria» Андрей Сокол-Черниловский.

Саме тому актуальності набуває законопроєкт «Про керування відходами» № 2207-1Д, розроблений Міністерством довкілля спільно з Американською торговою палатою в Україні. Документ впровадить європейську модель поводження з відходами і фактично дасть зелене світло інвесторам для відкриття сміттєпереробних підприємств.

Прогнозують, що протягом перших 5 років після прийняття законопроєкту надходження сміття на полігони скоротиться на 12 мільйонів м?, зберуть та перероблять близько 4,3 мільйонів тон упаковки. Окрім того, такий підхід дозволить створити до 20 тисяч нових робочих місць.

Документ дозволить розробляти та втілювати в життя регіональні плани поводження з відходами, які вирішать проблему переповнених сміттєвих полігонів раз і назавжди.

Найближчим часом законопроєкт № 2207-1Д буде внесений до сесійної зали на друге читання.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 368
1
1 червня 2021 16:38

Університет на мільярди, то важливіше, там хапнуть простіше. 


11 9
0
1 червня 2021 18:21

Неужели у нас своих нет мозгов, что только по указке заокеанского патрона подрываются с мест пердаки? Ну обидно за страну - беда прям! А тут ещё на кону реформа образования, да такая, что тупорезы сплошняком будут на выходе. 


15 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх