Забудова мікрорайону «Озерний»: стіна плачу, капличка та меморіальний комплекс

25.05.2021, 17:02 Переглядів: 2 748 Коментарів: 3

 

Що планують звести на 18 гектарах землі православні та євреї

На сесії Кременчуцької міської ради, що відбулася 25 травня, розглянули питання про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 11 березня 2021 року «Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території мікрорайону «Озерний».


Ініціатором внесення змін виступила Кременчуцька єпархія УПЦ (МП), але і від благодійного фонду «Бейт Ахаїм» поступили нові пропозиції, про що «ТелеграфЪ» писав 20 травня.



Депутат Олександр Роженко доповів про створення робочої групи по цьому питанню, яка напрацює графічні матеріали по проєкту забудови - адже майбутнє мікрорайону «Озерний» дуже цікавить кременчужан.


Він зазначив, що в рамках меморіального комплексу євреї на 12 гектарах землі планують звести стіну плачу та невеликий будинок, а представники УПЦ (МП) на 6 гектарах - капличку. Проте, і ті, й інші, в першу чергу, займуться впорядкуванням кладовища.


- Пам'ять - вона нероздільна, будь то єврейські, православні, католицькі чи караїмські поховання. Правильним шляхом рухаємось, - підсумував Віталій Малецький.


Питання депутати підтримали одноголосно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
25 травня 2021 17:51

капличка на 6 га.


19 1
0
25 травня 2021 21:08

и стена плача на 12 га))Иерусалим нервно курит в сторонке, а китайцы в срочном порядке достраивают Великую китайскую стену smilesmilesmile


17 1
159
25 травня 2021 23:12

А чому  не збудувати стіну плачу на бульіарі Автокразівському де в землі безліч кісток жертв концтабору ВОВ, наприклад на тому місці де  Богоста збудував привaтний будиночок Малецькому?


17 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх