Труба чи лічильники? Депутати сперечалися довкола інвестпрограми Кременчуцької ТЕЦ

25.05.2021, 16:40 Переглядів: 2 302 Коментарів: 6

Депутат Роженко пропонував «зняти» гроші із теплоізоляції (чи заміни) труб і спрямувати їх на встановлення будинкових лічильників

На сесії Кременчуцької міськради сьогодні, 25 травня, депутати схвалили інвестпрограму ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ». Довкола питання виникли суперечки серед депутатів. Дві депутатські комісії – бюджетна та з питань промисловості, будівництва, підприємництва – пропонували зняти питання на доопрацювання. Та ці правки у підсумку не пройшли – більшість за них не проголосувала.


- «Восхищаюсь» нашим міським головою, як він блискавично протягнув питання, - заявив Денис Терещенко, голова комісії з промисловості.

 

Він нагадав, що КремТЕЦ у минулі роки не виконувала власні інвестпрограми та цікавився причинами невиконання цих зобов’язань. А також просив прозвітувати перед депутатам за виконання інвестпрограм за 5 років. Мер Віталій Малецький заперечив: ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» як юридична особа існує з 2018 року – тож по звіт за 5 років йтися не може.



Згодом заступник директора КремТЕЦ Наталія Макаруша пояснила, що єдина причина невиконання інвестпрограми – це не надходження коштів. Так, за підсумками опалювального сезону 2020-2021 років підприємство отримало 80 мільйонів збитків, а дебіторська заборгованість складає 273 млн грн. (Нагадаємо, після тарифних протестів уряд заборонив підвищувати тарифи на опалення.)


- Скажу чесно, ми працювали собі в збиток. Але ми виконали зобов’язання, - зазначила Макаруша.

 

Вона також повідомила, що  борги населення складають 273 млн грн, а бюджету – 56 млн грн.


Депутат Олександр Роженко звернув увагу на те, що 2 млн 126 тис 13 коп передбачено на теплоізоляцію магістральної труби на Молодіжному (у районі парку «Кагамлицький»), яку вже один раз ізолювали в 2018 році.




- Вся проблема в тому, що по цих трубах «гуляють» мешканці Кременчука, - сказала Макаруша.


Виявилося, що труба потерпає від крадіжок: певні особи зрізають ізоляцію – і підприємство знову вкладає в неї гроші. Роженко запропонував замість цього спрямувати кошти на теплові лічильники в будинках (на лівобережжі, де тепло постачає КремТЕЦ, близько 300 будинків не обладнані лічильниками). Натомість, як з’ясувалося, злощасна труба (600 м у двотрубному вимірі) – у попередній інвестпрограмі (на 2020-2021 рік), і підприємство вже провело тендер та запланувало роботи на вересень. Наталія Макаруша зазначила, що ці роботи допоможуть знизити теплові втрати – а вони впливають на тариф.


Після довгих дискусій, де Роженко таки наполягав на тому, щоб підприємство все ж знайшло гроші на лічильники, нову інвестпрограму КремТЕЦ таки затвердили.


У ній два пункти про заміну ділянок аварійних мереж у центрі міста, які постійно рве, і де працівники КремТЕЦ часто ведуть «розкопки» та відкачують воду (до інвестпрограми прикладена купа дефектних актів):

  • ділянка на вулиці Мазепи (488 м у двотрубному вимірі, тобто в цілому 976 м);
  • ділянка на вулиці Шевченка до вул. 1905 року (1329 м у двотрубному вимірі – усього 2658 м).

Загальний обсяг інвестицій на дві великі труби – 10,1 млн грн.  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

95
25 травня 2021 16:51

Правильно, нафига счетчики, холопы прикручивать начнут, одни убытки. А на трубе откат получить можно.


18 0
739
1
25 травня 2021 16:56

їм не привикати списувати взимку втрати тепла через диряві труби на мешканців будинків. Люди все проплатять.


9 1
0
25 травня 2021 21:00

Тема ну, прям очень интересная! Лучше напишите когда вода горячая будет от этой ТЭЦ? 


0 1
4 371
1
25 травня 2021 21:35

Цитата: VladimirS
когда вода горячая
та там на уровне министров решают такие говновопросы, дыры в бюджетах всех уровней, долги перед тэц , а бюджетники не могут оплатить, бо денег нема в бюджете, докерувались зеленые нелохи до ручки!!!теперь на уровне препезедента решают как списать долги....ппц еще и тут бюджет пилят на ходу на глазах у всех!!!!но холопы устали ат вайны . Кстати, из горячего крана бежит холодная вода, ее отключили , или пустили холодную?, что бы и тут на шармачка, (может кто провтыкает) срубить баблишка. 


6 1
739
1
25 травня 2021 22:17

 Дійсно, забуваєш, відкручуєш кран  гарячої води, а звідти гарнесенько так собі подається холодна вода. І, одразу ж і лічильник вмикається! І, рахуються людські гривні на користь тецу. І, так багато людей "провтикає", як сказав товариш ZZZZ. 


5 0
4 371
1
25 травня 2021 22:34

Цитата: Туся
так багато людей "провтикає"
особенно те, у кого смеситель с одной ручкой



минусуют григоришин или коломойский?smile


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх