«Кременчуцька ТЕЦ» хоче вкласти у труби 10 мільйонів: у депутатів багато питань про гроші

21.05.2021, 08:18 Переглядів: 3 515 Коментарів: 3

 

Підприємство жодного разу не виконало інвестиційні програми минулих років

20 травня відбулося засідання комісії з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності, побутового, торгівельного обслуговування та регуляторної політики. Депутати розглянули питання про затвердження інвестиційної програми ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ».


Директор Департаменту житлово-комунального господарства Іван Москалик розповів, що ТЕЦ планує вкласти 10 100 850 гривень на розробку проєктної документації та заміну 960 метрів тепломереж по вул. Івана Мазепи. Це власні кошти підприємства, зокрема і й ті, що закладені у тарифи на опалення. Інвестпрограма напряму впливає на тарифи - тож міська рада, відповідно до законодавства, затверджує інвестпрограму, хоча КремТЕЦ не є комунальним підприємством. 


Така програма викликала у депутатів багато питань.


У минулі роки жодного разу «Кременчуцька ТЕЦ» не виконалла власну інвестпрограму. Проте, відсоток на модернізацію мереж був закладений в бюджет підприємства – а отже і в діючий тариф для населення.


- Якщо ж погодити інвестиційну програму, це призведе до підвищення тарифів для громадян, але ніяк не дасть гарантій того, що гроші в місто повернуться. Усе це - чудовий привід не допустити збільшення тарифного тягаря для кременчужан, - вважає Денис Терещенко.


Згадали й про те, що зараз триває судовий процес з «Полтаваобленерго». Чотири мільйони місто вже відсудило, а ще за 28 мільйонів продовжує боротися (це попередні судові спори, пов'язані з квартальними мережами, свого часу переданими комунальному підприємству «Теплоенерго»).


Іван Москалик нагадав, що ситуація з прибутками теплопостачальників неоднозначна:


- За останній рік змінилася ціна на газ. Наприклад, КП «Теплоенерго» у період з жовтня 2020 по квітень 2021 недоотримало близько 16 мільйонів гривень. А ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» від надання послуг населенню отримало майже 49 мільйонів збитків.


Денис Терещенко наголосив, що питання прибутків або збитків ТЕЦ ніяк не стосується питання про виконання підприємством фінансових зобов’язань. А такі зобов’язання не виконуються навіть частково.


- Приймати рішення – це не боляче. Боляче не відстоювати свою позицію, не мати власної думки. Вони не виконують програму взагалі, і ми маємо «вибити» кошти, які нам винні!


Питання про затвердження інвестиційної програми одноголосно вирішили зняти на доопрацювання. Івану Москалику запропонували зібрати робочу нараду, запросити керівника ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» для надання пояснень і чіткого графіка виконання фінансових зобов’язань.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

735
21 травня 2021 10:01

Краще одразу запросіть власника ТОВ "Кременчуцька ТЕЦ", він же головний спонсор партії "за майбутьне". І подивимось як тоді будуть депутати боротися за місто і його мешканців.


18 1
325
21 травня 2021 11:09

Имея опыт работы с ТЭЦ, так я вам скажу, что эти умники за откаты любят намотать всякую дешевую дрянь на трубы, чтобы через год она намокла и рассыпалассь, а потом можно опять бабла наварить. Да и с населения три шкуры содрать - мол, теплопотери на сетях.


11 0
4 365
1
21 травня 2021 12:21

Цитата: Pereselenets
любят
григоришин и Ко!


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх